★ Bröllopsdag <3



Älskade Mikael. Idag är det våran bröllopsdag! Idag har vi varit gifta i 6 underbart mysiga år! Vi gifte oss när vi bodde i Hölö, vi ville verkligen gifta oss, ett litet infall att gifta sig innan året tog slut blev att vi bestämde oss dagen innan typ... Ingen var bjuden, men det var inte för att vi inte ville, i rådhuset så fick det inte vara massor av folk, endast de vittnen vi valt. Vilket var våra föräldrar.

Många tycker det är tråkigt med ett rådhus bröllop. Men jag skulle aldrig i mitt liv klara av att gå med en stor vit klänning, alla tittar på en och allt det där. Nej fy, scen skräck AB! Jag älskar själv att gå på bröllop, jag gråter som en bebis men när jag tänker mig själv i situationen så skrattar jag bara. Haha ser mig själv i den där vita klänningen, herregud... nää =) Vilken tur att det finns alternativ för alla =) Min syster var så himla vacker på sitt bröllop, kan ni inte gifta om er så jag får gå igen?? hihi



Fröken klätterapa bölar i skåpet



William rider våran häst. Han red själv och lärde sig start-stopp och att svänga. Grymt duktig! Lollan krökte på nacken och William blev svinglad "Jag får han att gå i form Idaaa!!!" hihihihi



I samma veva som det är jätte kul att rida så kan det också bli tråkigt. Lollan tog ner huvudet och det gillade inte Herre William Af Hedeby. Han blev så less att han tappade tyglarna varje gång. Försöka förklara för honom att man inte lär sig rida på 3kvart är ju lönlöst. Kan han inte på en gång så ger han upp. *harkel* Mitt tålamod- jajjemen!


Igår hade vi strömavbrott i nästan 3 timmar, hela vagnhärad var släckt! Fick åka till mamma och pappa för att värma välling till Linnéa. När jag kom hem igen så kom vi ju på att vi har våran gasolgrill med kokplatta, där hade man ju kunnat värma välling. Men men det är lätt att vara efterklok ;)



Blixten gör ju bilden ljus men det var mörkt och mysigt, vi hade ljus överallt. Godiset skulle vi haft idag på nyår men vi plockade fram allt mys och spelade spel. När William somnat så blev allt så tråkigt. Fanns ju ingenting  att göra. Inte ens internet på mobilen funkade eftersom vi inte har nån mottagning inomhus.

Nu ska vi handla det sista till ikväll. Vi ska äta helstekt oxfilé med vitlöksgratäng. Mmmmmm

Tack Micke för 6 underbara gifta år och snart 11 år som ett ruttet par <3


★ Williams dag



William i biosalongen. Rekommenderar Nyköpings nybyggda biograf.

Idag har vi haft en William dag! Vi har gått på bio- Alvin och gänget 3 sen har han sprungit loss på Busiz.
2 timmar konstant lekande, han var svettig och glad =) Åt en köttbulle och en potatisbit- "Jag är mätt nu" sen försvann han som en avlöning! Somnade i bilen hem sen efter att vi storhandlat. Hihi. Han vaknade inte ens när vi hämtade upp Linnéa på vägen. Linnéa blev sjuk under tiden vi var borta =( Hög feber och hosta, snoret rinner. Våran lilla skrutta <3




William bygger ihop en legobil helt själv efter pengar han fått av tandfen. Ännu en tand hänger på ena hörnet och jag är tveksam om den sitter kvar efter frukosten imorgon. Ytterligare en är lös. Herregud, vad ska han tugga med???



Vi spelar ett ordspel som William fick av tomten i julklapp. Jätte skoj!



Nu precis har vi spelat Bajspelet, även det fick han av tomten. Man är små bajskorvar som man spelar med tärning, först till Toaletten vinner! På vägen finns gula och bruna rutor, på de gula ska man göra kissljud och på de bruna ska man göra pruttljud. Succé spel med andra ord! hahaha

Kl är 21 redan, William ska nattas nu... Blev lite sent eftersom han somnade i bilen.

Han hälsar god natt till er alla och säger att han haft en underbar dag!

Mamma, lova mig att du inte blir psykotisk?? Du var helt galen i min dröm och skulle mörda mig, pappa och Benjamin. Jag var tvungen att rädda dom och medans dom skulle  fly så skulle jag försöka stoppa dig så jag slängde nystekt köttfärs på dig i hallen. Jag skrek åt Benjamin att ta på sig stövlarna sen sprang dom ut. När jag också skulle fly så hann du ifatt mig och klippte mig i syggen med en sax =O I högra "hörnet" av ryggen, på filén typ. RAPP! så klippte du mig.

Varför?? =( =( =(

★ God jul

Hoppas alla har haft en trevlig jul!

Vi har firat jul hos svärmor idag. Men mormor ville mysa lite med barnen så hon kom hit som tomte imorse och gav barnen sina julklappar! Och jag säger bara, wow! Vilka julklappar de fick! Ojojoj...




Linnéa står med sin häst, den går att rida på och den har ljud som galopp och gnägg.



William får sig en mysig kram av Tomtemor =)



Mor och dotter. Ser ni vad jag har runt halsen? Carolina Gynnings -The butterfly messenger *älska*



Linnéa får paket av tomte nr 2



En uppspelt tanndlös pojk! Igår tappade han sin femte tand och den sjätte är lös...



Mamma som tomtemor <3



Anton som tomte. HAHAHAHAHHAAAAA så vidrig mask! Var är ögat liksom??

Nu ska jag mysa med min make. Snart är det dags att sova, vi är ruskigt trötta!! Sjuka och jävliga som vi är...

Jul hos Mange.... ALLA DRICKER GLÖGG NU!!!! hahaha...bästa låtarna!! Mange makers= King!!

★ runkanus förkyld



Alkis tomten och grannen i Beck önskar god jul!!



William har ett hjärta av guld. Han satt vid frukosten och funderade på morgondagen... Han tyckte synd om Tomten som köper så mycket julklappar men inte får något själv. Så han ritade en teckning till honom. Han avbildade Tomten himself med julklappar och julgran. Julstjärnan ville inte riktigt forma sig utan bildade istället ordet MOD? Det stämmer på min pojk det <3





Vi har ätit julbord här hemma. Hade senap och malen kryddpeppar i köttbullesmeten och jäklar vad gott det var! Ett tips till er som rullar egna köttbullar.

Nä hörrni, vad tyst det är nu... Vad gör Linnéa????? Vänta...... Måste kolla....
Jahopp, hon har röjt ner halva tvättstugan...



Skönt att det inte var något värre! Ånej.... Nu slänger hon ut alla pantflaskor!!!!! LINNÈEEAAAAAA!!!!!




Måste ha ändrat inställningarna på min mobilkamera? Den fungerar INTE som den ska. Rena nattbilderna mitt på ljusan dan.
Här ligger iaf våran kissemiss och sover i docksängen. Vi har en alldeles egen liten Herr Nilsson <3 För han har också en egen säng!




Jag ber om ursäkt för våra hemska tapeter. Jag skäms! Men de ska bort, ska bara trolla fram lite tid...
William spelar tvspel, han laddar dosan samtidigt så han sitter ju 1 cm ifrån den lilla tv:n...
Linnéa röjer som vanligt. I detta fall- tvskåpet med filmer och tvspel. Vojne vojne. Jag behöver färga håret för det har blivit grått.


Gårdagen bestod av snor och feber samt en släng av mild magsjuka. Tjohooo! Härliga tider... Vet inte om det var magen som var förkyld (kan faktiskt bli det) eller om det var magsjuka. Fick inte behålla något jag åt!
Blä vad jag är förkyld! Att det är julafton imorgon känns bara jobbigt! Antingen skjuter vi på jul en vecka eller så får någon komma och utföra någon inhemsk medicin ritual på mig. Dansa nakna runt en eld,stampa fötterna i jorden och hojta  HO! HA! HO! HA! WAAAO WAAAO HO! HA!

★ Jimmie, spyor och drömmar



Iskall cola med is och citron= jum jum!!!


Vi får se hur julafton blir. Tanken var ju att vi ska vara hos svärföräldrarna, dom var här en timme igår men farfarn mådde inge vidare, när de kom hem så spydde han. Han ligger och är magsjuk! Kanske farmorn åker på det också? Julafton är på lördag, vågar vi fira jul där?? Om vi inte blev smittade igår iof. Risken för det är ju tyvärr väldigt stor. Dags att köpa hem cola och blåbärssoppa. När någon runt mig är magsjuk och som jag träffat så lever jag på blåbärssoppa i 3-4 dagar. Blir till att göra det fram till julafton. Snälla änglar- strö lite friskhetsglitter över oss så att vi får fira den efterlängtade julen <3




1 låda av många. Ni ska se hur det ser ut här hemma emellanåt. LINDA! Det är ditt fel, hon har ärvt ditt roteri. =D



Dom är sötast när dom sover... Så är det ju bara! Lugna och oskyldiga.

Varje dag i 4 dagar så har ett skumt nummer ringt till Micke när han sovit (jobbar natt)
Igår ringde han upp numret och då var det en telefonsvarare:

"Hej detta är Djurgårdens Hockey. Jimmie Ölvestad har ringt dig och han ringer tillbaka snart igen"

                                                         

Ja men ni ser ju!! Det är ju så man blir alldeles till sig i trosan! Nam nam naaaaam!!!

Jag går här och vankar av å an, väntar på att Mickes telefon ska ringa. JAG ska svara, dregla. Fråga om jag får vara med i deras omklädningsrum??

I förrgår drömde jag att Micke var APFULL och spydde ner hela hallen, han fick åka ambulans till sjukhuset. Pappa var och hälsade på honom, för han skulle ändå tanka bilen på Sillekrog. Micke fick permission men han var fortfarande apfull så jag fick ringa ambulansen igen. De förstod att det skulle bli så men ville ändå försöka.

Inatt drömde jag att han könsopererat sig! Han hade fått en jätte fin mutta, men klittan var fortfarande som en snopp så den fick man runka av om han skulle få maximal njutning. Han var så nöjd och fulländad med sin kussemurra.

Var får jag allt ifrån??

Jimmie- ring nu!!!!!

★ Hemsk olycka =(

Har fått tillåtelse att få skriva detta inlägg men har tagit bort namn och plats.

Jag har Linnéa på armen när jag hör något konstigt. Stannar till när jag hör de mest läskigaste ljud jag någonsin hört. Jag kan inte beskriva med ord hur det lät. Det knöt sig i magen direkt för jag förstod att något var väldigt fel. Gick ut för att lyssna... Ljuden fortsätter... Går runt hörnet, följer ljuden. På det grova gruset ligger en man. Bröstkorgen arbetar förskräckligt med att få luft, han får ingen luft, blodet rinner från näsa och mun och det bubblar i halsen på honom. Ögat är stort som ett lila klot och han är okontaktbar. Hans arm är av, ser hålet och skelettet som sticker ut.

Jag skrek "**!!!Herregud, ***!!!" "Jag ringer ambulans!!!" När jag tar upp telefonen så slår jag 0156 istället för 112. Jag har ingen koll på någonting och telefonen varnar för dåligt batteri! Såklart, vad är oddsen?? Precis som på film.

SOS Alarm svarar med en gång och jag är förtvivlad "Jag behöver en ambulans, NU, skynda, det är bråttom, Åh herregud, nu hostar han blod"

Nu börjar Linnéa känna min panik så redan här skriker hon för full hals. Jag ser hur Han börjar röra på sig och min första tanke var "Ja, han lever, tack gode gud!" Mina första ord var däremot "Försök ligg still" Jag har ju sett program förut, där fallolyckor ska ligga så still som möjligt.

Jag får tag i en filt, jag gör en kudde av det och lägger försiktigt under hans huvud. Hans huvud låg direkt på de vassa stenarna. Blodet rinner och jag sneglar på hans arm som är vriden, eller sned. SOS ber mig att lägga filt på honom så jag springer upp och hämtar ett till. ... Jag blir tvungen att lägga på med SOS som jag haft ständig kontakt med för batteriet skulle ta slut när som helst.

Linnéa skriker hela tiden och jag frågar Han om det är jobbigt för honom att ha en sån skrikhals där, för annars måste jag gå iväg så han inte blir stressad. "Nej" får han fram. "Jag har så ont i ögat, och armen"

Bra! Han pratar!! "Jag förstår att du har ont i armen, jag tror den är bruten, men ambulansen kommer snart och då får du medicin"

Jag frågar om jag ska ringa hans fru men får inget svar. Varför jag frågar vet jag inte. Säger till honom att jag bara ska springa upp och hämta barnvagnen. Ringer Frun men telefonen var avstängd, ringer deras dotter som svarar. Berättar vad som hänt och jag gråter nu...

Jag har Linnéa i knät, som skriker, och jag klappar Han på benet och pratar lugnande med honom. Han ligger mitt under takdroppet så jag blir tvungen att hämta en kartongbit att hålla över hans huvud. För att göra det så måste jag sätta Linnéa i vagnen och herregud. Då ska gudarna veta att hon SKRIKER. Hon försöker klättra ur och jag känner min panik åt alla håll "ramla inte och slå dig nu för faaaaan"

Jag hör blåljusen precis när Han frågar om det kommer någon ambulans. Jag hör hur dom svänger in, jag säger det till honom och blir tvungen att lämna honom en stund, när jag skulle vända vagnen och möta ambulansen så välter jag den nästan för den fastnade i gruset, fångade upp Linnéa i farten och sprang till ambulansen.

Jag känner att mina händer inte är med riktigt, dom darrar och mitt hjärta slår så fort. Känner mig blöt på ryggen, är så varm!!

När ambulanspersonalen tar hand om Han så funderar dom på att tillkalla ännu en ambulans, jag bestämmer mig för att gå iväg med Linnéa så hon kan somna i vagnen. Då kommer Hans son, ännu bättre, då kan jag gå med Linnéa. Men hon vägrar somna. Hon skriker som en stucken gris.
Då kommer Frun också. Så efter en stund så känner jag mig tvungen att åka hem, för det är ohållbart med Linnéa. Helst av allt ville jag vara kvar, prata med alla, säga hej då till Han, krama Frun men jag ville inte stressa honom med min dotter.

När Linnéa äntligen somnat i bilen så börjar jag gråta. Och jag gråter så mycket att jag bara skakar, blir rädd för mig själv. Ringer pappa och då exploderar jag, som en tsunami av känslor. Pappa hör inte vad jag säger så han blir rädd... Men jag åkte till honom på jobbet och fick prata av mig och kramas. Kändes genast bättre.



Trots allt så klarade han sig bra. Bröt armen på 2 ställen så den är fixerad med 2 tjocka skruvar.
Han krossade kindbenet så han måste skönhetsoperera ögat så allt hamnar i fas. Spola bort benbitar osv.

Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Jag trodde verkligen att han skulle dö, speciellt innan han vaknade, han var avtuppad en stund.

Har tänkt på detta hela veckan och gråtit. Haft svårt att sova och drömt mardrömmar.
Nu börjar jag smälta detta och jag vet att han lever och "mår bra".

Tänker mycket på vad man kunnat gjort annorlunda men det är ju lönlöst.

Ta hand om er därute. Ta det försiktigt och se till att alltid ha batteri i telefonen när ni går ut. Det kan rädda liv.

Mitt i allt detta så fastnade jag för Lalehs tolkning av Tomas Ledins låt "Just Nu" Den är fantastisk och 1 miljard gånger bättre än originalet. Dessa rader får mig att tänka på Honom varje gång jag hör dem:

"Just nu vill jag leva
Just nu vill jag känna
Just nu vill jag leva, just nu
känna luften i mina lungor
Känna blodet som pulserar
Känna ljuset i mina ögon
Känna tiden som passerar"

Jag har träffat Frun och kramats, pratat. Det kändes så otroligt bra! Har givit blommor och ett eget kort till Han.



Ska bli trevligt att få träffa Han sen, när han är piggare. Känner att jag behöver det =)

Puss på er!!

★ Okej?

Kärlekboken (kartonnage)

Linnéa fick denna boken i födelsedagspresent. William har Bajsboken av samma författare, det är roliga, varma och fina böcker. Rakt på sak, bra förklaringar. MEN... Vi tänkte läsa boken för William ikväll, men snubblar då in på denna sida. Är det så lämpligt i hans ålder? Vad tycker ni?? Jag och Micke tycker INTE att boken är särskilt lämplig och den är lite väl rakt på sak. Jag är inte fin i kanten, tvärtom, men med tanke på att detta är en barnbok så blev jag lite förnärmad.




Ser ni vad det står?

"Mannen har en snopp som sticker ut.
Kvinnan har en tofs med ett hål i som går inåt.
Det är bra om man får lust att göra barn tillsammans.

Snoppen passar bra in i hålet i tofsen.
Efter ett tag sprutar snoppen ut lite vitt kladd i hålet."

m.m. Till texten är det detaljerade bilder.

När är egentligen en okej ålder att börja prata sex?




★ Lulu är urkass inredare



Idag har våran kära son lussat för oss. Det var kallt och blåsigt och lite regnigt men så gulligt med alla små barnen =)



Den störste av dem alla är William ;)



Vi blev stoppade av ett gäng snutar för lite kontroll, en av snutarna var en hottie =D nami nami.



Gurkburk



Linnéas fina kök



När jag hämtade posten idag så hade Micke fått ett paket av Gynning Studio AB. WAAAAOOO WAAAOOO WAAAOOOOO. Jag lääääängtar till Julafton =D Tjohooo!!!

Det är ljuvligt väder ute! Så brakans underbart! Regnoväder, mysiiii mysiiiii. Men kommer vara så orolig när Micke åker till jobbet bara =/ Helst av allt skulle jag vilja ha honom hemma, vill somna i hans famn inatt då denna dag har varit en mardröm. Var rädda om varandra, livet kan förändras på ett ögonblick! Att jag ska sova själv känns inte alls bra, huvudet kommer gå på högvarv. Men tur att jag kan gosa in mig hos den lurviga kissemissen<3 Är det någon som kommer vara vaken sent så bjud gärna in mig på ett spel Wordfeud (idlur) eller sms fest.

Kollar på Äntligen Hemma och förundras över hur Lulu FÖRSTÖR allt hon tar sig för. Förra veckan totalmördade hon ett rum. Lulu a´la 80tal!!! Herregud. Sparka henne från att inreda, hon är ju urkass på det. Det är så man skäms... huuu.

★ The butterfly messenger

Oh lilla Tomten. Du kan väl snälla skicka en sådan här till mig? Den silvriga med rosa pärla. Det är Ida så det bara skriker om  det. Oh Tomten, jag gör vad som helst!!!!!!  Det absolut bästa Carolina Gynning gjort...

Carolinas signum som konstnär är kvinnoansiktena med de särpräglade linjerna och färgerna, men en viktig symbol som hon alltid arbetar med i varje målning är fjärilen.

"Fjärilen som symbol betyder väldigt mycket för mig. Det är puppan som utvecklas till fjäril och som sedan pånyttföds i en härlig kropp med vackra färger. Fjärilen är en gammal symbol för själen, glädje och lycka. Den står för pånyttfödelse och frihet och är därför en symbol som jag tycker att alla borde bära med sig. Nu har jag skapat The Butterfly Messenger® för att du oxå ska kunna flyga."

Så använder du ditt smycke!

Sätt dig i stillhet med din fjäril i handen och meditera över vilket ord du behöver mest just nu. Kanske är det kärlek, hopp eller styrka. Skruva av huvudet på din fjäril och viska ditt ord ner i fjärilskroppen. Du kan också skriva ditt ord på en liten lapp och stoppa in den i fjärilskroppen.

Sätt på huvudet igen och bär ditt ord med dig.




William har bakat pepparkakor idag, med sina nya grejer som han fick av sin mormor på Linnéas kalas.



Fröken Fräken klätterapa. Hon har varit uppe på bordet en vända också.


Idag tog jag en uteritt på 1½ timme. En alldeles underbar uteritt i solen med mycket galopp. När jag precis kommit tillbaka från min härliga ritt så kom min syster Linda med man och barn och Benjamin. Barnen fick rida ett par varv och det var populärt! I stallet fick dom borsta Lollan och ge honom mat. Kim var så söt, när han såg hästarna i hagen så han "Titta, fler hästar! Dom fryser, dom har jacka på sig" hihihihihi så gulligt <3



Någon mer än jag som är heltänd på Tomas Ledin?? Han är så otroligt vrålhet *nami nami nami* Älskar hans tolkning av E-Types Set the world on fire.

Nu ska jag spela Bingolotto!


★ Kalas

Vilket underbart kalas vi haft idag! Det var väldigt trevligt och mysigt! Linnéa fick så mycket fint, bla ett eget kök från Ikea, möbler, en dockvagn, trehjuling, kläder, bok mm.  Hon har gått ärevarv mellan presenterna hela kvällen. Köket är ihopskruvat och fastsatt i väggen, möblerna är på plats i rummet.





Spännande att öppna!



Provsitter nya stolen



Kör vagnen. Saknas bara en bebis =)



Lite av fikat... Smörgåstårta blev det också.



Kalaskillen!

Linnéa ligger och sover så sött, helt slut av denna dag. William har precis ätit lite lördagsgodis så snart blir det sängen för honom med. Han är också bra trött!

Sen blir det myspys med min man, gosa i soffan till någon film. Får se vad Telia boxen har att erbjuda ikväll...

Tack alla för idag, för att ni kom och firade denna dag med oss. Tack för alla underbara presenter som hon fick!

★ William den Store

Tack William för att du är du. En bättre bror kan man inte önska sig. Idag har jag så mycket att göra! Medans jag springer runt som ett jehu för att få ihop allt så tar du hand om Linnéa, du leker med henne så fint, lär henne saker. Utan dig skulle min värld sluta snurra. Som jag brukar säga- det var nog meningen att det skulle ta 3 år för mig att bli gravid med Linnéa. För att ha en snart 6 åring till bror är som en barnvakt. TACK William för att du finns. Älskar dig MASSOR!!! Nu ska jag garnera tårtor medans du kittlar Linnéa så hon kiknar av skratt. Hahahaha åååååå ni är för härliga <3 <3 <3




Liiiite långhårig, men nu är du nyklippt iaf <3



Bästa bästa bästaaaa <3 <3 <3



<3

Om en timme vaknar Micke, då blir det fullerullerulllll! Kl 13 kommer släkten hit för kalas.

Dags att fortsätta!

★ För ett år sedan...


För prick 1 år sedan så skrev jag detta inlägg:


Tårarna rinner ner för mina kinder. Jag är så rädd. Nervös. Imorgon är Dagen. Då hon ska ut till stora vida världen. Kl 08 sätts jag igång... Jag kommer aldrig klara det. Ska bli så förbannat skönt när hon är ute, för hela familjen. För det har inte bara varit mig det har varit jobbigt för. Nu har jag så mycket tankar för hur det ska bli för William, hur kommer han att ta det? I snart 5 år har han varit våran bebis och så ska han dela oss med en ny bebis? Jag har verkligen en känslomässig bergochdalbana just nu och jag vet varken ut eller in. Jag undrar vad jag har gett mig in på? Varför skaffa en till när man redan har en sån underbar liten kille? Jag har sådan ORO och ångest för William så det gör mig gråhårig. Han är mitt allt, utan honom är jag ingenting. Kan ingen bara ta hand om mig och säga att allting blir bra? Stryka mig på huvudet som ett barn. Jag är så rädd. Rädd för förlossningen, för framtiden. Tårarna sprutar, men inte för att jag är ledsen...enbart av rädsla.

Var inne idag på läkarkontroll, 140/100 i blodtryck och massa + hit och dit i kisset. Tappen hade mognat sen sist och jag har börjat öppna mig så det är bara att sätta igång mig. Hon gjorde ännu en hinnsvepning och jag har smärta som kommer och går, vilket är bra för då kanske den utplånas helt, då slipper jag gelen. Då är det "bara" att ta hål på hinnorna.
Hon klämde på magen och jag skrek rakt ut. Den är verkligen öm!! Hon är nog så klar hon kan bli därinne...



V.40 taget idag 7/12-2010

Ska försöka få i mig lite mat nu, inte så lätt när man mår illa av nervositet men ska göra mitt bästa =)
Har även lite godis att mumsa på. Krypa upp i Mickes famn och titta på hockey...

ååååååå. Hjälp mig någon. Rädsla är fan inget att leka med! Säg att det blir bra? Snälla?

-----------------------------------------------------------------

Oh så bra detta året blev! Fanns ingen anledning för lilla Ida att vara rädd. Detta år har varit fantastiskt! William är jordens bästa storebror, han tar hand om sin syster, han gör allt för henne. Han är så otroligt fin gentemot henne, så mycket kärlek mellan de två! Jag som var så rädd för att han skulle ta det så hårt med en lillasyster, men tvärtom, det var nog nästan vad han behövde <3

Imorgon fyller Linnéa år. 1 år. Jag undrar lite, hur kunde tiden gå så fort? Jag blir rörd och tårögd när jag tänker på året som passerat. Jag lever min dröm! Att det blev så fantastiskt bra hade jag aldrig vågat tro.

1 år... Jag är nog chockad. 1 år.... Kom hon inte nyss?

--------------------------------------------------------------------------------------

10 Dec 2010 skrevs detta inlägg:

Ni får nöja er med dåliga mobilbilder för jag orkar inte hålla på med något annat.

Men detta är våran PrimaDonna 3420 gram och 48 cm kort. Kl 19:01 den 8 december 2010 pluppade hon =)
Behövde ingen igångsättning, när jag kom in på morgonen var jag redan igång! =)
Mer info skrivs senare...är lite trött ;)















Förlossningsberättelse:


Efter en jobbig graviditet så bestämdes det via läkare att jag skulle sättas igång. Efter 2 läkarundersökningar så fick jag tid onsdagen den 8 december 2010. William fick sova hos sin farmor eftersom vi skulle vara inne kl 08 på morgonen. Hela tisdagen hade jag förvärkar och emellanåt så knep det till ordentligt och jag välkomnade varenda sammandragning med öppen famn då jag visste att jag mognade mer och mer för varje knip. På kvällen rann tårarna av rädsla och oro och det faktum att just IMORGON blir vi föräldrar. Det var så läskigt att veta det. Hade väldigt svårt att slappna av och tårarna rann lite nu och då.

När vi går upp kl 07 på onsdagen så håller förvärkarna fortfarande på och jag mår illa av nervositet. Blir glad av alla fina sms jag får i bilen och försöker hämta upp positiv energi och ändra mitt tankesätt. Istället för bara panik så försökte jag ändra det till ”Jag är bäst, det här klarar jag, nu ska vi föda!!” Tycker att jag lyckades tänka rätt och blir faktiskt relativt taggad.

När jag kommer in på förlossningen så kopplas CTG och det visar sammandragningar med 5 minuters mellanrum. Det kniper lite och eftersom jag fött barn tidigare så vet jag att detta bara är en fis i rymden i jämförelse med det som komma skall. Så jag andas igenom dom och tänker bara positivt. Jag är i detta läge öppen 2 cm men av livmodertappen återstår det 2 cm ännu…

Mitt blodtryck är 150/95 och jag har huvudvärk, då tar dom urinprov och toxprover vilket visade att jag har lätt preeklampsi. (havandeskapsförgiftning)

Vid 10 kommer Sofija in till förlossningen, min räddare i nöden, min alldeles egna doula! Jag bestämmer mig för att äta en macka nere i kafeterian och väljer den billigaste för jag var så säker på att den ändå skulle spys upp! Sammandragningarna kommer och går och det är så skönt att allt kommit igång av sig självt, att jag faktiskt slapp att bli igångsatt. Men efter detta så avtar allt. När kl är 14 så har det fortfarande inte hänt något mer så de bestämmer sig för att ta hål på hinnorna så att fostervattnet avgår. Det var en cool känsla, att känna det varma bara rinna ur en, missade det med William eftersom jag inte hade fostervatten med honom på slutet. Jag var tvungen att fråga Sofija hur de gör… ”Har de en hink då Sofija eller vart tar allt vatten vägen?” hihi, vad vet jag liksom. Men det visade sig att vattnet rann ut på skydd som de sedan slängde.

Kl 15 får jag en ny barnmorska som jag klickade med direkt! Hon gick igenom lustgasen med mig och hon fick mig att känna mig så otroligt trygg! Vid detta läge, 16:00 så bestämmer sig Sofija och Micke för att gå ner och äta. Jag skickar iväg dom men Sofija velar och vill inte lämna mig. Men jag tycker att de ska få äta tillsammans och samla energi dom också! Bättre att dom går nu när läget är lugnt och så tänkte jag att jag också skulle hämta energi, ensam i rummet så vågar jag andas rätt. Jag sitter och bokstavligen studsar på en boll vid sängkanten för att jag vill sparka igång det hela, blivit trött på att invänta värkar! Sitter där alldeles bredbent på en boll och studsar av glatta livet, samtidigt som jag löser korsord och andas igenom mina små värkar med lustgasen.

Barnmorskan kommer in och berömmer mig, mitt mod att vara själv och mitt sätt att hantera värkarna, det ger mig positiv energi och jag blir glad. Lite beröm får nog vem som helst att vilja prestera mer.

Vi bestämmer oss för att byta sida vid sängkanten så att hon kan koppla CTG och när jag reser mig upp så ”går vattnet”, jag upplever som att det forsar ur mig, fast jag har en sexig jätte binda på mig så blir det världens pöl på golvet och det rinner längs benen. Jag börjar direkt be om ursäkt och jag bara står där och glor. Då får jag världens värk så jag sträcker mig efter lustgasen och andas utav bara helvete.

Nu äntligen så kom det igång! Det blir värre och värre men jag ger varken upp mitt studsande eller mitt korsord, jag behövde något att tänka på, att koncentrera mig på. Det fungerar för mig, känner att jag har kontroll och har inte en tanke på att Micke och Sofija är borta. Jag känner mig sjukt bra på egen hand. Men pang säger det och dom kommer tillbaka. Förvånade över vad som hänt under den korta tiden som de var borta! Med perfekt samarbete så masserade Sofija min rygg medans Micke viftade solfjäder i mitt ansikte. Så skönt!!

Jag ser mina egna grimaser framför mig i den snygga lustgasmasken och jag skrattar inombords och hoppas på att ingen tar kort på detta. Som tur var blev det inga sådana kort. Haha.

Barnmorskan bestämmer kl 17 att det är dags för EDA och det enda jag får ur mig är ”JAAA TACK; NUU!!!” för att värkarna kommer ungefär varje minut vid detta laget. Huvvaliga! När läkaren kommer in och ska lägga bedövningen så har jag så fruktansvärt ont att jag varken kan hålla ögonen öppna eller dessvärre prata. Och att jag då ska ändra position i sängen och böja ryggen och gudarna vet vad mer samtidigt så tycker jag bara att alla är jävligt jobbiga, låt mig bara få andas igenom mina värkar innan ni börjar gräva i min ryggrad. Eftersom värkarna är så otroligt täta, varje minut (!!!) så ber jag dom att skynda sig på! Men nehe då, sånt här skyndar man inte med får jag till svar. Dom pratar med mig och ber mig göra saker, ställer frågor men jag har så ont så jag kan faktiskt inte svara dem! Då hör jag till min fasa ”Ni får ta bort lustgasen, hon är så full så hon lyssnar inte” VAAAA??? Lustgasen är ju knappt på förfan vill jag bara skrika ut, men jag kan inte. Med William däckade jag flera gånger för att den var så stark. Detta var ju ingenting, mest ett koncentrationsobjekt. Och så tar dom bort den!!! NEEEEEEEJ! Ta den inte, stäng av gasen, gör vafan ni vill, men låt mig få ha masken kvar, snälla?? Och här kommer jag inte ihåg hur dom gjorde…Tror jag fick tillbaka den, eller?

När bedövningen är lagd så var jag tvungen att ligga ner i 30 minuter, sen fick jag sätta mig på bollen igen, vilket jag längtade till. Ville inte ligga ner alls då minnena från Williams förlossningen gjorde sig påminda. Men denna EDA tog faktiskt och jag kunde prata igen! Jag kunde ligga ner. Sofija viftade med solfjädern och Micke tryckte på min svanskota. Jädrans vad skönt! Och upp kom jag aldrig heller för nu jäklar tryckte det på! Barnmorskan blir överraskad av undersökningen då jag var öppen 10 cm! Då var det bara att krysta!

Barnmorskan försvinner ut några minuter och jag känner bara panik. Hämta in henne. NU! Jäklar vad det tryckte på. Jag frågade mina härliga medmänniskor var hon höll hus, jag ska ju föda, hjälp mig!! Gör nåt! Och äntligen så kom hon…Lättnad! Vet inte hur länge jag krystade, 15 minuter? Inte så länge tycker jag i alla fall. Det bränner i min murra och det känns som den brinner. Barnmorskan pushar ”Krysta, nuuuuuuu, meraaaa, jaaaa, meeeer!” och jag svarar med ”Men det gör ju oooooont, satana perkele adoooolf”

Jag känner hur hon typ har händerna inuti mig och jag förstår att det är nära tills jag ska få upp vår älskade dotter på bröstet. Jag känner hur spänd jag är, slappnar av och sänker ner rumpan och tar i så jag blir grå! När jag precis inte orkar mer så pushar hon mig att INTE sluta, så det lilla sista jag har kvar ger jag, och ut kommer hon, känner hennes axlar och tänker att nu jäklar spricker jag!

Hör inget skrik bara lite ljud och oroliga Ida får ju såklart en knut i magen. Men det var ju inget att oroa sig för, ”hon skriker” säger dom, fast det hörde aldrig jag? Får upp henne på bröstet, fast först på magen, navelsträngen var så kort så den nådde inte ända upp. Micke fick klippa av den sen så fick jag upp henne på bröstet! Hon var så blodig och kladdig, och så har hon ju hår!! Gud vad gulligt!

Jag hör Sofijas snyftningar och hon fumlar med kameran. När hon ska ta kort så glömmer hon att ta kort! Haha… Gumman då =)

Jag ligger där och frågar mig själv när jag ska gråta glädjetårar. Varför kommer de aldrig för?? Haha… Dom kom några dagar efter när jag smält alltihop.

Kl 16 startade alltså förlossningen på riktigt och kl 19:01 så kommer vårat mirakel. 3 timmar är väldigt, väldigt godkänt!

Jag är så nöjd med min förlossning så jag ler när jag tänker tillbaka på den. Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag skulle kunna göra om det, lätt!! Och att jag hade världens bästa barnmorska, make och vän med mig i arbetet gjorde väldigt mycket! Vilken drömförlossning! Även fast jag nämnde några gånger i ren förtvivlan att jag ångrade mig, att de skulle snitta mig. Alla tårar jag grät. Men även alla skratt, allt det fina. Det är i slutändan det man kommer ihåg, som man tänker tillbaka på.

Spydde gjorde jag inte heller, inte heller sprack jag. Inte en skråma i murran ;)

Ett STORT tack till Sofija min älskade som spenderade en hel dag på förlossningen för min och Mikaels skull. Mycket dötid fick hon utstå innan det satte igång ordentligt. Det betyder så otroligt mycket att du var med och stöttade oss, inga ord är tillräckliga nog för att tacka dig!

Min underbara make var super han också! Vilken man jag har! Tack för allt min Micke picke pök, du är bäst!!

Och så vill jag avsluta med att be er båda om ursäkt för att jag bad er hålla käften vid ett tillfälle. Förlåt! hihihi

Stannade bara över natten på BB. Gud vad tråkigt det var där. Ligga ensam i ett stort rum i en trång säng med en bebis. Nu för tiden får man inte ha en sån där plastsäng till sin bebis. De tycker att närhet är A&O. Men, som nyförlöst och trött så tycker jag att man ska vara på BB för att vila upp sig och återhämta sig. Då tycker faktiskt jag att man ska få sova skönt en natt, bebisen klarar sig i egen säng... Men men, hon låg bredvid mig och knorrade =)

Fick med mig 4 förlossningsväskor hem! Vilket resulterade i oljor och krämer, 2 paket bindor från Always, 4 paket blöjor från Libero och Pampers, 2 bodys från Lindex samt 2 mössor, 4 par strumpor från Åhlen´s och Polarn o. Pyret, 2 stora paket våtservetter från Libero, massvis med rabattkuponger och mycket mycket mer. För nyblivna föräldrar är dessa väskor rena julklapparna! Vi blev jätte glada.

BB ringde tillochmed hem till oss för att höra hur allt går och att de finns som stöd 24 timmar om dygnet. Det är en trygghet! Nyköpings förlossning och BB får absolut högsta betyg av mig, så otroligt fina, snälla och underbara barnmorskor!! I jämförelse med Södertälje... så... Nä, det går inte ens att jämföra!! Vilken skillnad...

Bjuder på lite kort. Tyvärr så blev det inte så mycket kort då dagen var seg men när det väl satte igång så var det så intensivt att det inte hanns med att ta kort... Sofija har lite på sin kamera som jag lääääängtar till att få se =)



Kvällen innan nedsläpp





Ville inte visa mitt svullna fejs











Sofija drömmer om Mc Donald´s!



YO!





Stolt storebror träffar lillasyster för första gången











Linnéa dricker ur kopp



William bjuppar på en puss



Enligt vissa vittnen så sover jag precis likadant



Medans mamma ammar så snarkar grabbarna såhär skönt





Syskonkärlek!





Bvc var på besök



Så söt =)



Puss stund!

Mycket har hänt sedan dessa bilder togs... Nu är hon en supersöt galenpanna som springer omkring och jagar brorsan!



God morgon mamma. Vänligen ta bort blixten- det är ljust!

Imorgon när hon fyller så ska vi lilla familjen fira henne med paket och tårta!
På Lördag blir det kalas för släkten, smörgåstårta och fika! Nami nami... =)

Tack Linnéa för att du valde oss till föräldrar, vi älskar dig <3 <3 <3


★ Jumpsuit i sicilien

Svar till Maria ang var man kan köpa mitt fina God Jul hjärta att hänga på dörren. Den finns på Blomsterhörnan i Trosa och kostar 100:- Bra pris när man tänker på vad det kostade på julmarknaden, över 300 spänn för en krans. Huvvaliga. Nehejdu tack.




William har varit hemma från dagis denna vecka också. Men nu så börjar han krya på sig =) Här ligger han i sitt "välstädade" rum och tittar på film.




Denna juice är nami nami gotti gotti. Att rekommendera!

Denna vecka har vi bara tagit det lugnt! Pysslat lite hemma, ridit och sånt där annat som får dagen att gå.
Red cavaletti i onsdags, la ut travbommar och min häst flög över dom! Jag hade så "höga" tankar om min pålle när vi skulle börja. Tänkte att han skulle trassla in sig i bommarna och gå omkull. möhöhöhöhö!! Men han flöt fram över utan att nudda, okej han snubblade till en gång men det var för att jag försökte bromsa in Mister Rally! Han var PIGG, han älskade verkligen bommarna, nästa gång ska jag sätta upp ett par hinder också. Han hade så kul <3 min lilla plutt <3




Gissa vem som har LIDIT av väntan till 1 december? Han har verkligen lidit!! När dagen äntligen kom så var han så glad, flög upp ur sängen, sprang in till mig, kröp ner i sängen och sa "Idag får jag öppna första luckan!!!!"

Att en adventskalender kan vara så rolig!

Har fått 2 st bonuscheckar från Polarn O. Pyret på 200:- Nu är det ju fri frakt i E-butiken så jag tänkte beställa något kul. Hittade ÄNTLIGEN ett par strumpbyxor med halkskydd, jag blev eld och lågor och beställde! Men då fick jag bara använda ena bonuschecken, jahopp, går ju lika bra det för den räcker ju till. Klickar i Köp men då får jag inte beställa under 250:- Vill dom inte ha kunder eller vad är det frågan om? Muppar. Får åka till butiken och köpa dom istället... Blir så anti när dom har så löjliga regler =P

SULTAN TJÖME bäddmadrass, vit Längd: 200 cm Bredd: 90 cm Tjocklek: 5 cm
Var på Ikea igår, köpte en ny bäddmadrass till sängen. Först var ju tanken att köpa ny säng, men så kollade vi på bäddmadrasser istället. En Hilding bäddmadrass skulle ju på 6-7000:- Tjohoooo! Så då kollade vi på ny säng ändå... Men sen så började vi kolla på bäddmadrasser igen, fanns ju billigare varianter än märkesmadrasser!
Så vi köpte äntligen en ny madrass och vilken skillnad det blev! Sängen känns helt ny, hård och fin.

Vi svängde av vid Willys i Weda för lite storhandling. Ett par tusen fattigare så lastade vi in allt i bilen och körde hemåt men bilen tvärdog i rondellen. KUL! Vi fick PUTTA ut bilen från rondellen, som en riktig tattarfamilj!
Sen fick vi springa igång den! HAHAHAHAHA.... pinsamt.

Bilen var ju nylagad och detta var premiärturen. Startmotorn lagad och ett nytt fräscht batteri inköpt från Opel it self. Så det visar sig vara generatorn denna gång! Det har blivit en kedjereaktion. Generatorn har inte laddat batteriet som det ska så det har blivit slött och gjort startmotorn överarbetad så allt har kollapsat. Nån diod som pajjat så inte varningslampan lyst. Typ. Nåt sånt. Very funny!! Det är typ julafton snart? Linnéa fyller år nästa vecka. Har liksom annat att lägga pengar på men det är smällar man får ta! Ett ansvar man har som bilägare, även om man drar en djup suck...blääää.

Jumpsuit

Igår kom min mamma hit med en present. Jag blev så överraskad!! Fick en one piece eller vad det heter. Jumpsuit heter det visst!  Jag har BOTT i den sen jag fick den. Jag kommer ju dö när den ska tvättas?? Micke har satt 1 regel- Jag får inte gå ut i den för då skäms han ihjäl. Haha jag lovar älskling, den stannar här inne, på mig, med mig. Jag och Linnéa- i en varsin sparkdräkt *tihi*

Tack snälla mor!

Drömde inatt att det snöade och det ser mörkt ut på himlen, kallt är det också. William skulle bli så glad om det kom snö. Jag klarar mig som sagt utan men det har sina fördelar, William blir superlycklig och Lollan har ingen lera att rulla sig i. Så man kanske ska ta och önska sig lite snö iallafall då?

Nu vaknade Linnéa, hej då!

RSS 2.0