★ Taggad, peppad! Let´s go

"Syns vi på Måndag??" Frågar de andra mammorna på Kyrkis. "Jaaa, självklart!" Svarar jag... Hmmpff. My ass att vi gör, jag börjar ju jobba imorgon Måndag. Hur i allsin helvete kunde tiden så förjävla fort? Jag är chockad, på riktigt. För jag förstår inte hur en tid- som tickar i samma hastighet för alla- kan gå så fort endast för mig? Jag tittar på Linnéa när hon springer omkring, tänker tillbaka på den där stressiga söndagen på jobbet... Gravid i V.14. Sammandragningar redan då, hur jag gick in på lagret för att lindra det. Mensvärken som kom och gick. Och blödningarna som kom strax efter att jag lämnat jobbet. hemma hos min syster... Det blev alldeles varmt och något kom ut, jag speglade mig i hennes stora guldiga spegel i hallen och mina vita leggings var röda... Jag undrar... Jag tänker... Jag får inte ihop det... Det var väl för fasen typ igår som det hände??

Där blev jag sjukskriven. Sen kom hon- Ursut. Och här befinner jag mig mig nu- i presens. Nutid. Nästan 2 år senare och jag ska återvända till jobbet. Det är overkligt sjukt vad tiden går fort när man har barn.




Klockorna fram. Bara Jet Set klockor, inget annat märke intresserar mig. Har sålt av ett helt gäng så nu har jag endast 3 st kvar. Passerkortet fram, likaså namnbrickan. Ja på´t ba!

Det slog mig hur sunkig man blir som mammaledig. Fet och jävlig. Trasiga nagelband. 3 meter lång utväxt (sparar iof ut min hårfärg) ofilade naglar, mammatofs...mjukiskläder...

Så fram med nagelfilen och nagelbandsoljan från Lush. Nagellack. Man kan inte ha ovårdade händer i "mitt yrke".
Fram med riktiga kläder. Herregud, det kommer ju kännas som att jag ska gå på fest!

Dessvärre får jag jobba i Foppatofflor tills jag köpt arbetsskor. Jag lider av kronisk värk i kroppen som absolut inte blir bättre av att jobba i snygga pumps eller liknande. Mina rosa Foppa är mina trotjänare på jobbet, ack så fula- och förstora! Men om jag ska klara av att ta mig till bilen efter jobbet utan smärtstillande så får det bli så. =)



Kör ba kör. Jag ska liksom ha lunchrast. Det betyder, gott folk- att jag har 1 timme på mig att äta mat, helt själv. Ja jävlar ja... Ska bli kul att jobba!

Nu kör vi!

Kommentarer
Postat av: Matilda

Heja dig Ida! Det kommer gå så bra! En omställning,javisst men ändå! Och som du skrev, vilken lyx, en timmas lunchrast då du får sitta i lugn och ro! Så igen, heja dig!

kram

2012-03-05 @ 07:06:55
URL: http://matildas-recept.bloggplatsen.se/
Postat av: Ida

Tack Matilda! Du är för go :-)

2012-03-05 @ 09:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0