★ Sorg över det som aldrig blir...

Läste detta på Aftonbladet, Kunde lika gärna varit jag som skrivit det.


Debattören: Man kan vara barnlös – även om man redan har ett barn

Min dotter är två år. På dagis har många av hennes jämnåriga redan fått syskon, eller har syskon på väg. Och jag börjar känna press. Press på att snart glatt få meddela att Ester också ska få ett syskon. Faktum är att jag redan försökt i ett halvår. Sprutat i mig hormoner för att få mina äggstockar att producera ägg. Men utan resultat. Självklart är jag glad för de andra dagisföräldrarnas skull. Samtidigt är jag så jävla rädd att inte själv lyckas. Jag känner att jag inte riktigt kan prata med dem om det. Jag är inte ute efter deras medlidande.

Och jag hatar tanken att de, efter vårt samtal, kanske går hem och är ännu mer glada över sitt barn i magen. Över att inte vara i min situation. Jag skäms inte, men lider av att befinna mig i den. Bara samtalen om alla kommande syskon gör att jag störtar ner i en destruktiv avundsjuka.

Att kunna få barn är tvärtemot vad många tror ingen självklarhet. Att få syskon ännu mindre. Cirka 15 procent av Sveriges befolkning har problem att bli gravida på egen hand. Till det första barnet finns det hjälp att få av samhället, även om orättvisorna är stora beroende på vilket landsting du tillhör. Men när det kommer till att ge sitt barn ett syskon erbjuds ingen hjälp alls. Det är upp till din egen plånbok om du har råd få den vård som behövs. Att inte lyckas få syskon, sekundär barnlöshet som det kallas, drabbar både par som fått sitt första barn på egen hand och de som fått medicinsk hjälp.

                                                                                                   

William blir 4 år nu...Vi har försökt i 3 jävla år. Hoppet finns ju inte kvar, så är det ju. Jag får glatt lyssna på gravidsnack och se alla fina barnvagnar rulla nedför gatan. Drömmarna och avundsjukan...Det blir verkligen destruktivt. Jag drar ner mig själv i ett svart hål. Man kan verkligen vara Barnlös fast man redan har ett barn...
Det är en sorts sorg...En sorg om framtiden som aldrig kommer att bli. William vill ju verkligen ha ett syskon,... Alla mina vänner har redan fått sitt andra barn. Jag står bara och ser på...

Jag blir så less på att höra "Men ni har ju William" Ja vi har vårat mirakel, vilket vi är otroligt glada över, vi älskar honom gränslöst, MEN, nu handlar det om ett syskon, en helt annan individ...

Drömde inatt att vi fått barn, jag kom hem alldeles förvirrad och skrek till Micke, undrade vilket kön det egentligen var, "vi har fått en till son" Och jag var så arg!! Jag ville ju ha en flicka, hur kunde "gud" vara så orättvis att ge mig det jag redan har? (känslorna i drömmen, absolut inte i verkligheten) vi hade ingen barnvagn för vi hade inte råd, så han kördes runt i en lådvagn typ, där svärmor hade lagt kokta potatisar och morötter. Jag slängde iväg rotfrukterna och skrek till henna och hon ska fan inte ge våran nyfödda bebis kokta rotfrukter!! Varav hon blev bestört och tyckte det var bland det bästa man kan ge ett spädbarn. Sedan flippade jag på gatan och skrek att  "Vi måste ju för fan ha en ordentlig barnvagn!!! Jag tar ett lån och köper en!"  Då flippade svärfar och skrek på mig att jag inte var klok nånstans och det var dags att skärpa till sig...Men jag ville ju verkligen ha en barnvagn...Ingen försod mig. Jag gick uppför gatorna i Södertälje med Jennie (en tjej jag träffat 1 gång i Örebro) och hon förstod mig verkligen, hon lyssnade på allt jag sa. Sen fick jag te med gammal mjölk i... Skadad dröm. Men ilskan jag hade i den, blir jag nästan rädd av.

Drömde också att en bro hade rasat, så vi körderakt ner i vattnet, vi hade tur som överlevde för det fög ner bilar som sjönk...Folk dog runt om mig. Bilar flöt upp från vattnet...Den var så verklig. Usch, vad är det som händer med mig?

Känner mig ostabil, var är jag egentligen? Allt är bara ett skådespel känner jag ibland. Jag vill egentligen bara lägga mig ner och gråta i timmar, vara ifred. Känner mig så extremt ensam.

Kan inte minnas sist jag grät över vår syskonlängtan...Men idag svämmade det över och det verkar aldrig vara slut på tårar.

Vad gör jag här? Vem är jag...?


★ Tjingelangpanglang

Nu sover William efter en fartfylld dag. Eller ja, inte första halvan på dagen kanske. Han spelade datorspel medans jag städade hela huset! Sen åkte vi till Södertälje och fick massor gjort! William var jätte duktig, inge gnäll ingenting. Och som vanligt fick det bli en ride på motorcykeln+ en glass innan vi åker hem.Brum brum!Mums!Helt plötsligt så ringde Iris!William och morfar gosarWilliam rakar benenEn glass efter ett bad på Safiren

Nu ska jag se klart på Det Okända. Sen blir det film och ett glas cola med en citron skiva i.
Kenzie!! Du har gjort mig beroende av det nu jö.

Puss


★ Äh

Finns inte energi att skriva en glad blogg tyvärr. Jag mår inge bra alls, så otroligt ont i kroppen. Läkaren är fortfarande inne på reumatism och eftersom jag visat ett positivt prov på det för 8 år sen så blir det mer aktuellt. Eller vad man nu säger. Fick lämna massor med prover igen, bland annat EKG. Jag förgås av trötthet, den äter upp mig innifrån. Det finns gränser för hur länge man orkar som människa. Jag har haft så här i 10 år men värken blir värre för varje år. Jag har ont smal som tjock, vältränad som lat. Spelar ingen roll, värken finns där. Alltid.

William sitter bredvid mig och spelar Bolibompa på sin dator. Vi har äntligen fått tillbaka den bärbara! Lagad och klar och allt finns kvar, alla filer och bilder! Lovely. Han är såååå sööööt när han spelar, han börjar bli stor <3

Vem dukar av Williams frukost? Var är min slav? Men ska ta mig själv i kragen och städa undan här hemma.

Vill adoptera en liten flicka.

★ bläääääääää

What a day what a day. Ont, trött. Ser inget slut på det här. Jag lever på värktabletter. Men jag ska väl inte gnälla, finns dom som har det mycket värre än jag. Får finns mig i det helt enkelt.

William sitter och spelar Super Mario Bros. Så söt *fniss*
Bajsrummet, är halvspacklat nu, kommer bli så fint där inne. Skönt å slippa de skitiga äckliga blå tapeterna.
Ska ta mig i Östra Sörmlands Trä och kolla på dörrar och panel.

Jag vill klippa mig NU!!!! Bokade klipptid den 26 efter lön, men den 23 är det fest för Jocke fyller år och den 24 är det Kringlanfest. Då vill jag ju vara fin i håret =( Kan inte göra något alls med mitt sketna hår nu. Usch å blä. varför får man lön 3 dagar efter allt det roliga??

Ska jobba mycket nu igen, ska jobba 3 dagar i Skärholmen nästa vecka. Och nu på lördag. Eller ja mycket och mycket, men det blir en fullspäckad vecka. Men att köra till Skärholmen, blä vilken rysare ;) haha tar ju 18 år. Ska kolla med Nyköping också, så dom kan ringa mig när det behövs.

Jag skriver verkligen inga roliga inlägg längre...Ber om ursäkt för det. Kassera mig någon.

★ Trött som en dåre

Utmattad själ. VARFÖR är jag så trött hela tiden för? Hade det varit möjligt så skulle man ju tro att jag vore gravid. Jag är konstant trött...Sover å sover å sover. Något är fel med mig. På riktigt. Blää

Gravid är ju stört omöjligt att bli..Så trött på alla gravida magar man ser överallt. Det enda man ser och hör. Orka!!!!

Renovering av hallen/hallarna är på intåg. Tapetsera om övre hallen+ byta ut alla dörrar. I nedre hallen vore det bra med panel men om det är så snyggt vet jag inte? Men tapeterna går sönder mer och mer här nere, panel är det enda jag kan komma på som håller? Men iså fall panel, nya tapeter, byta ut dörrarna och bygga igen dom där plastfula sakerna som sitter över dörrarna. Tänkte ringa hit en snickare/målare för offert för hela kalaset. Det måste bli ordentligt gjort. Värt varenda krona, då blir det bra också!

Vad ska jag skriva om? Jag bara sitter här och glor. Måste verkligen gå upp för att sova.

Najtinajt.

★ usch

Vilken jäkla helg! I Fredags hyrde vi film- Baksmällan, den va ju sjukt bra =D Sen i lördags så kom mormor och hämtade upp William, han ville inte åka hem så han fick sova där. Han och Benjamin hade så himla roligt ihop! Han sov ända till halv 11 dagen efter!! Men ändå somnade han runt 19:15 igår, å sov till halv 10 idag =D Nice...

I Lördags när vi var barnfria så traskade vi ner till Findones där det bjöds på ost och kex och film. Jag bakade semlor, fula äckliga *asg* Sen somnade Timmy hos Milo, vi väntade där nere till klockan blev halv 3 sen gav vi upp, hehe... Väl hemma så somnade vi gott, men jag vaknade efter en stund med extrema smärtor i rygg och mage. Värsta gallanfallet, fast jag har ju ingen galla så jag blev så överraskad att smärtan var så enorm. Jag skrek och grät och bad Micke att hugga ihjäl mig. Det var 10 år sedan jag hade så ont, då fick jag morfin... Jag är fortfarande öm, har molande värk. Men denna gång gjorde det även ont i nedre ryggen, njurplacerat, å eftersom proverna för en vecka sedan inte var så bra gällande njurarna så blir man ju lite nojjig.
Tur att William sov hos mormor och morfar, han hade ju blivit rädd om han såg mig sådär. Sov till halv 2 men var allt annat än utvilad...Blä.

Idag börjar Micke jobba, då är pappaledigheten slut. Han känner sig inte helt hundra än och William sa till honom nyss: "Men du kan ju inte jobba pappa, du hostar ju! Tänk om ditt jobb går sönder!"

Nej usch vad ömt det är i ryggen...Ska sätta William på snowracern så ska vi ta en promenad!

★ Stor pung

Vem vill ha min hosta? Slemklumpshosta *mums*

William är så mycket bättre nu, han har sovit hela natten i sin säng, ingen hosta alls. Att trippel öka hans astma medicin hjälper verkligen! Skönt att slippa hälla i han starka hostmediciner som inte hjälper.

Vad har dagen att erbjuda idag då? Vill göra något... men ändå undvika att vara bland folk då jag har sådan äckelhosta.

William busar med katterna, Micke ligger i soffan, jag sitter här och muppar. Någonting mer spännande borde väl ändå finnas att göra?

Jag drömde en Zombiedröm igår natt, den var så otroligt verklig och lång. Skulle kunnas göra en film på den! Men jag var tvungen att slå ihjäl min pappa =( Han var smittad och kom för att äta på mig. Stackars min pappa, jag har fortfarande ångest över det =( Förlåt!!
Å sen igår så hade jag och Micke myskväll med ost å kex, då sätter han på Resident Evil, å eftersom jag då drömt om allt det där så var jag ju rädd och svettig under hela filmen, hade helt annorlunda känslor. Usch. haha mes som man tydligen blivit?

Läste att vinterkräksjukan är här nu. Mälarsjukhuset är smittat. Och den är aggressiv, en smitta från Australien. Man kan tydligen vara helt frisk och sen en sekund senare så spyr man bara rätt ut. Härligt! Eller inte... Fy faaan. Det är då man är tacksam för att jag jobbar så lite i vår, att jag är hemma med William när skiten går på dagis.

Erik Grönwall går verkligen varm här hemma. Åh...När vi gifter oss så ska han få sjunga för mig varje dag!

Nähe, ta lite Coccilana och en dusch dårå. Jojusste, Micke svepte förbi naken här när han skulle gå å duscha då utbrister William "Oj, vilken stor pung!!" Moaaahahahahaha

Tack å hej.

★ Piskeflöde

Vilken vinter vi har! otroligt...

William var hos doktorn imorse, hans hosta är ju extrem. Vi fick veta att han har fått infektions astma, vi måste ge mer medicin. Förut var det "bara" ansträngningsastma, men inte nu längre.
Han har penicillin nu som ska göra han frisk förhoppningsvis! =) Fortfarande röd och svullen i örat så hoppas det blir bra nu med.

Vi har faktiskt varit ute idag hela familjen, första gången på en vecka! William åkte snowracer, vi drog *pust*
Mitt i promenaden så säger Micke "Nej, nu går vi hemåt så vi kan åka och köpa en ny vinterjacka till dig!!" Sagt och gjort, trots mina invändningar så hade han bestämt sig. Fick välja vad jag ville på Sportaffärn. I like it! Bra karl jag har va? =) Har haft min jacka i 7 år...så, lite ur modet och lite- trång. *ASG*

Har bokat tid för klippning och färgning. Jag längtar!! Wiiiiiiie!!!!! Den 26 smäller det, då blir det operation storförändring! =D

Undrar om jag ska baka med William. han vill baka munkar säger han, men jag har så lite olja?
hmm....


★ Runkbullar med strösocker

Gud vad skönt det är med datooooooooor. Även om jag sitter som ett mongo i sängen då datorn är inkopplad i TV:n, men vafan, man får va lycklig för det lilla man har =D Spotify går varm och ingen är lyckligare än jag. Åh...Happiness.

Micke river tapeter i tomrummet. Han fick ryck på rummet, han stod inte ut mer! Ett rum med hemska tapeter som bara står tomt...Så han har bestämt sig för att göra ett dator/TV/tv spels rum där inne. Vi har ju soffan, så det kan nog bli mysigt där inne. Men nytt golv måste läggas in då den vackra plastmattan är sönderskavd av förre ägaren. Lite nyfiken på hur hon lyckades??  Hittade billiga golv på Hornbach, 79:- kvm. Men tapeter var det värre med, jag tyckte det var svårt att hitta tapeter där, dom borde om organisera lite tycker jag. Så det blir lättare att hitta. Finns så mycket i detta hem jag vill göra om. Först och främst göra klart köket nån jäkla gång! Vi har väntat snart i 2 år på en "böj" som ska tillverkas. Börjar bli otåligt nu tycker jag, snart gör jag den själv? Eller köper en färdig.

Har tittat lite på badkar också (Micke får ju sin bonus från jobbet) Och Hornbach hade faktiskt bra priser, ett bubbelbadkar för 2 personer med nackstöd för 11.000:- Men det blir Blocket än så länge så får vi se om vi hittar någe av intresse. William tjatar också om badkar, han vill ju också bada lillkraken...

Den bästa investeringen vi gjort är ju att byta fönster!! Helt klart! Vilken skillnad det är från förra vintern, och då hade vi ju inte 20 minus som vi har nu. Värmen stannar kvar här inne och vi kan sitta vid köksbordet utan att få köldskador av kall luften som BLÅSTE in förut. I like it!! Alla borde byta sina fönster... Det är ju iof en kostnadsfråga men i långa loppet så...

Annars är jag helt slut, sjuk som en gris. Helt slut idag, var väl för pigg igår och det får man sota för idag minsann. Jag har akut övre luftvägsinfektion och lite vajsing med njuren, men med antibiotika, vila och sjukskrivning så ska jag förhoppningsvis bli frisk snart. Har legat däckad sen i fredags. Haft feber konstant tills igår, då släppte den taget om mig. Lovely!

Vilken onödigt långt inlägg. Jag skriver bara om tråkiga blajjgrejjer. Som vanligt...

Emelinda; Du vet vad du får äran att göra va? Bara lite, kanske ändra färger eller nåt? Så den ser lite förnyad ut? *flirt flirt*

nej usch, nu börjar jag få hosta...Bläääää. Skulle bara vilja ha barnvakt idag så jag får ligga ner som en klubbad säl och inte göra nåt.

★ oh yes

Har tillfälligt internet här uppe på gamla datorn, medans den andra är inlämnad.

Tack!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

RSS 2.0