★ Amningshysteri




Jag och William är ruskigt heta i blåa skoeplast.

Vi var på BVC idag, var lite nervös över hur donnan gått upp i vikt då jag fortfarande kämpar med amningen. Har inte gett upp än =P Men hon har gått upp jätte fint och väger nu är 5 kilo =D hihihihi så stoooor.

Nu som tycker det är äckligt med mammor som ger sina barn mat på det mest naturliga sätt man kan göra kan ju sluta titta nu för nu kommer en väldigt naturlig bild... Usch ja, hur VÅGAR jag?? ;)



Att amma är det finaste som finns tycker jag. Jag tycker det är så otroligt synd att vi mammor får så mycket bassning för att vi ammar våra barn offentligt. Det är äckligt tycker väldigt många. Men HUR kan det vara äckligt? Ett barn är hungrigt, ett barn får mat. Jag har läst så mycket upprörande under åren som mamma. Att bebisar ska förbjudas från restauranger, att amning offentligt ska förbjudas. Det finns så mycket fina och bra amningströjor nuförtiden. Jag tror inte att någon mamma sitter med tutten ute i luften och visar alla? Vi viker undan en flik på tröjan samt bh:n och låter vårat barn få äta. Det man ser, är ju egentligen barnets huvud, kanske, kanske, liiite hud. MEN om det går förbi en blondin med en djup urringning och kort kjol då är saken HELT annan. Varför? Då blir det "vackert" att titta på helt plötsligt *harklar mig*

Sjukvården/BVC/BB/läkare m.m gör nog ALLT för att få Sveriges mammor att amma mera, även fast vi är världens mest amningstäta land. Men är det så konstigt att så många mödrar "ger upp"? När man inte ens får amma på sin promenad utan att äckla någon? Men skriker barnet så är det jätte jobbigt tycker dom, men ammar man så barnet blir nöjt och tyst, då är man äcklig. Och det värsta, för gud förbjude, om du ger ERSÄTTNING offentligt, DÅ tittar folk och undrar varför barnet får flaska... Och den frågan har jag fått. Blickarna också. För vad är man för mamma om man inte ammar??

Så, vad gör man åt all denna dubbelmoral vi har i Sverige? Kort och gott, skit i vad andra tycker, gör vad som känns rätt, för dig och ditt barn. Jag både ammar och ger tillägg och om någon stör sig på det så behöver dom inte titta. Jag förstår verkligen inte problemet... Jag tycker det är upprörande.

-----

William är så rolig för om någon frågar honom om Linnéa så spelar han tuff och säger att hon är jobbig typ. Men här hemma så vaggar han henne till sömns, ger nappen, pussar, kramar, matar. Idag myste han med henne och viskade ömt till henne "Storebror älskar dig lilla gumman" Han älskar henne verkligen och tar hand om henne ända från hjärtat. Men offentligt så spelar han bara tuff och cool. Och skämdes på BVC när jag berättade för sköterskan, han gav mig jordens blick. hahahahahaha. Karlar ;)



Man blir trött av att vara på BVC =)

Jag har fått ont i halsen jag med nu. Lite snorig och tungt huvud. Är på väg att bli förkyld, men hoppas jag slipper att bli sjuk! Förkyld kan jag ta, men sjuk, det orkar jag nog inte. Blä.

Micke jobbar nu, eftermiddag. GUD vad konstigt det känns? Var är min man som varit hemma på dagarna i 1 års tid?? William fick en mindre chock tror jag för han började gråta när Micke åkte till jobbet. hahaha. Lilla mesen William <3


Fråga 7 på utmaningen:

Min bästa vän:

Känns som en orättvis fråga då jag har så många fina vänner. Cattis och Camilla är gamla barndomsvänner som ALLTID finns här, oavsett. Och det är en äkta vän för mig. Cattis träffar jag nästan aldrig längre =( Varför? Vi har väl för fullt upp med vårat? Eller? Camilla har jag ju tid med, är det för att vi bor närmre? Nä, jag har inget bra svar på den frågan. Och det har inte med att göra att jag älskar någon mer. Dom delar första plats mina 2 små älsklingar!

Cattis är en fin och mjuk, kärleksfull människa. SNÄLL mot alla, dömer ingen. Har aldrig sett henne elak mot någon. Hon förtjänar allt gott här i livet!

Camilla ställer alltid upp! Vad det än gäller så står hon här, vid min sida. Hon har varit ett ENORMT stöd för mig under min graviditet samt nu efteråt. Utan Cammen, så känns det många gånger som att man skulle gått under.
Hon har fått upp mig på fötter gång på gång och jag tror inte att hon förstår hur fin hon är.

Båda mina älskade vänner, Camilla och Cattis, är 2 änglar som sänts ner från himmelen för att ta hand om sina medmänniskor. Och det gör de så otroligt bra. De håller mig i varsin hand och hjälper mig genom livet.

Tack för att ni finns. Älskar er mer än vad ni någonsin kan ana!!!

Williams hälsning:

wetrdjhulvg67flfujdyjncdkkv6flgxfcmbcfyhnvnäöåpoiuhftb

Han skrev på ryska säger han =)

★ Men vafaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan

Nästa fråga på utmaningen vill att jag ska berätta min dag så jag hoppar direkt på frågan, för min dag är ju precis vad jag bloggar om.

Min dag:

Dagen började med sovmorgon till 9:30!! Herregud!! Micke ska inte jobba natt nu på 4 veckor så för första gången på 1 års tid så har han vänt tillbaka dygnet. Så eftersom jag har ammat inatt så tog han barnen när dom båda vaknade halv 7. Jag fick ligga kvar =D TACK!!! Skööööööönt.... Annars sover han ju alltid på dagarna men inte nu på 4 veckor...Gud vilken lyx!

Städade sedan lite, dammsög och plockade lite. Sedan packade vi in barnen i vinterkläderna för att bege oss mot and matning!







Det var hit William orkade gå sedan ville han hem. Han är snorig och hängig stackaren...
Och att han halkade och slog sig halvt blå gjorde ju inte saken bättre =(
Han har bott i soffan idag. Det enda han har ätit är en macka till frukost. 1 morot till lunch och ett äpple till middag. Han har ingen matlust alls. Micke försökte få med honom till affären men han började gråta... Så han fick stanna hemma och vila. Lille gubben.

Jag fortsatte iaf promenaden med lilldonnan. Det var sol och alldeles underbart!
Promenaden blev ännu mer underbar när Bella hörde av sig, att hon vill och ska sjunga på dopet! YES!!!!!
WIHOOOOOOOO!!!! Så nu ska hon lära sig texterna och få en egen version på låtarna så att hon känner sig trygg att sjunga. Halleluja Bella, du är bäst!!

Jag fick världens huvudvärk förut så jag käka lite piller och la mig i soffan... Då kom Emelinda och Larsa på besök! Synd att jag var rutten men SJUKT kul att träffa dom! Vi fick fina blommor och choklad, behöver jag ens säga att chokladen är slut? =O haha... *ooops*

Nu är Micke och Linnéa hos Freddes Bil&Allservice för att kolla upp fjädringen på bilen. Hoppas att man kan köra med den för jag ska ju till BVC imorgon. Vill verkligen dit och väga och får jag inte köra bilen måste jag ta bussen. usch, det är jag för bekväm för ;)

Nu har jag laddat EN HEL VECKA för att titta på One Tree Hill nu kl 18. När jag precis ser att just idag började serien kl 16:30????? WHAAAAT??? Hur kan man bara ändra tid??? Jag blir ju sjukt upprörd! Nu kom Wille och klappade mig på ryggen och säger med en tröstande röst "Ingen fara mamma, det visas säkert en annan dag"
sen sa han "Visst kan inte du leva utan det?" Och precis så är det, jag kan inte leva utan Tree Hill och nu har jag missat ett helt avsnitt. BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!!!!! Det här är katastrof, jag kräver skadestånd av kanal 5 för sveda och värk.

Men jaha...kul kväll det blev då. Jävla skit.

Mummel mummel blä blä

★ Caspers dop

Imorse kom Cammen hit så garnerade vi tårtorna! Vi fick massvis med beröm för dom och folk tog flera gånger, det var en lättnad! Jag satt och kollade när folk åt för att se deras miner, ifall dom spottade ut i servetten! Men som var så var det helt tvärtom, de åt med god aptit =)

Dopet var jätte fint och Casper skötte sig såklart sådär bra som bara han kan! Underbarnet =)

Bjuder på lite bilder från dopet. MEN jag glömde ju kameran hemma så bildkvaliten suger ap arsle.



På uttåg, blev inga bra bilder när de stod där framme =(



Vi satte oss på den soligaste platsen och där fick jag nåt i ögat så jag hade smink överallt av tårarna som kom.



Casper posar!



Micke matar Casper



Lyckliga familjen <3



Det vankas paketöppning!






Linnéa sov hela tiden! Lokalen hade en skön soffa som hon kunde snarka i



Mammas snygging!



Min fina <3



Många kakor blev det för mitt kakmonster



Mina fina små mirakel <3 <3 <3



Mor och dotter

Dopet var väldigt lyckat och prästen hade lite humor, inte en sån där torr och tråkig gudsälskande jesus dyrkare.

William är lite små snorig, nåt är på G och han är trött och hängig. På dopet sa han "Mamma, jag önskar att det här vore en dröm, för jag är så trött" Då åkte vi faktiskt hem...För William gnäller aldrig när vi är på tillställningar och gjorde det inte nu heller men han var trött och det lyssnade vi på.

Om smörgåstårtan så sa han "Mmm, shit vad gott! Det här måste du göra fler gånger!" hihi
Nu vilar han i soffan med sin pappa. Linnéa sover så sött, i sin guldglittriga Hello Kitty klänning! hihi så sööt.
Hon LOG idag mot Cammen, nästan skrattade, det var så otroligt sött!

Nu är jag trött, men Micke sover ju middag stup i kvarten så jag får ju aldrig lägga mig. Nu är han nyvaken och säger att han även ska sova när han nattar William... Jahopp...nä jag får väl va vaken då. Och så får jag vara vaken inatt med Linnéa medans DU sover. gaaaah. Han har sovit hela natten medans jag tagit hand om henne. Allt känns så förbannat orättvist ibalnd bara... Men det är väl såhär det ska vara säger ni nu? Att jag inte ska gnälla för Linnéa är ju efterlängtad, då ska jag vara pigg och tacksam. Sjukt vad man får höra av sina vänner egentligen... Men skitsamma.

Ska ge William kvällsmacka nu och ta hand om Linnéa som vaknade. Sen blir det hela kvällen för Micke ska sova, sen hela natten för Micke ska sova.

Bitter...Ja ibland. På orättvisan, inte på att få ta hand om min dotter.

Fråga 5 på utmaningen:

Vad är kärlek?

Familj, barnen... Vetifan vad annars?

★ smörgåstårtor




Här har vi kärleksparet medans vi geggade med smörgåstårtor!

Dagen börjades med sovmorgon till 8:30, tack min make!! Sedan bokade jag om kyrkan, lokalen samt fotografen! Så nu är det fixat! Linnéa sov så jag satte mig med en smörgås och en kopp te tillsammans med min skvaller tidning. William var ju som sagt hos sin farmor och farfar. När jag myst färdigt så kom Camilla och Casper så då satte vi igång med smörgåstårtorna! 3 stora blev det och jag hoppas att det räcker?? Tänk om det inte gör det, då skäms jag! Eller tänk om dom smakar prutt? Gaaaah. Är nervös. Usch.

Till lunch blev det ju Thaimat. Vad annars när jag och Cammen är i samma rum?? =D
När allt var färdigt och undanplockat så drog vi till Trosa, jag smet in på Make Up Butiken och köpte en ny mascara och Camilla smet in på blomsteraffären för att köpa ett blått band till dopklänningen.

Ett filmteam röjde runt på torget då de spelar in Svensson Svensson i byn. Nyss var det filmen Midsommar och nu denna! Kul att vi har en bra by att spela in i. Vet att Rasmus på luffen har scener härifrån, finns det fler filmer från Trosa?

William är hängig, nyser och små snorar och hostar ibland. Jag har en blåsa i munnen och små snorar, men bara ibland. Så nåt är väl på gång här i la familia... Orkar inte bli sjuk så hoppas jag klarar mig.

Ska ta fram kläder till barnen som de ska ha imorgon. Bör nog stryka Williams skjorta... Och Linnéa ska badas så hon inte sprider spydoft i kyrkan!

Fråga 4 på utmaningen lyder:

Det här åt jag idag:

Började dagen med 2 st "bubbelmackor" som William säger. Tillsammans med en kopp hallon te.
Till lunch blev det Thaimat, nr 50.
Till middag blev det tacos eftersom William fick välja maten...
Nu på kvällen har det slinkit ner lite godis också!

Det är vad jag har ätit idag... Vilken intressant fråga att svara på ;) haha

Nu ska jag förbereda William för nattinatt. Han är trött TRÖTT. Hoppas han inte får feber inatt nu bara...

★ Present

Äntligen! Dop presenten inhandlad! Tror jag är nöjd. Inte alls vad jag var ute efter men plötsligt så stod den bara där... Kunde inte låta bli! Även William hittade något som han kom bärandes på, så det fick han köpa att ge- bara ifrån honom =)

Bilen gick igenom besiktingen iaf, det var ju tur det ;) Micke kollar runt på nya bilar, ser om han hittar något intressant så småningom!

Jag hade bokat kyrka och prelle idag till Linnéas dop, även fotografen var bokat! Så när jag skulle boka lokalen var den såklart inte ledig! ALLA dagar i Mars var lediga förutom just den dagen såklart. Så nu måste jag boka om allt! Ska åka till prellen imorgon och snacka igenom lite... Hoppas bara att fotografen kan byta dag nu? Om inte, går jag halvt under =( Väntar svar om Bella vill sjunga på dopet, har inte fått svar än. Om hon inte kan- vet ni någon som sjunger på dop? Snälla, sitt inte inne med den infon isåfall, ös på med namn bara =P Annars får jag väl ta ton själv och ni vet ju hur vackert jag sjunger så please help me nu dårå =)

Har bara 1 barn hemma. Williams farfar kom och hämtade honom förut, så kommer han hem imorgon runt 11 snåret. Känns så konstigt och tyst utan honom! Men jag vet att han har sjukt kul nu för farfarn är ju en idol utan dess like! Så som dom busar har jag aldrig sett någon busa förut!

Nähepp, lite hockey kanske... DIF-SSK. Står 1-1 just nu. Popcorn kanske? Jaa vad mums!

Fråga 3 på utmaningen;

Mina föräldrar:

Min mamma heter Tarja och är 52 år, hon kom hit från Finland när hon var 6 år. Om jag minns rätt? Näää? Du är väl född i Sverige? Nä nu jäklar har jag ingen koll alls!! hahahahha.
Hon jobbar på Rapid larmcentral med sina 12 timmars pass (huvva!)
När hon är ledig så kan hon inte sitta still. Antingen så bakas det, städas, möbleras om eller tas hand om barnbarn. Enda gången mamma sitter ner måste vara på toaletten eller om ett korsord ligger framme! hihi
Jo, hon kan ligga i badet emellanåt också...

Min pappa heter Tord och är 55 år. Kommer ursprungligen från Katrineholm men är uppvuxen i Järna. Eller har jag fel här också pappa? Du kanske föddes i Järna? Gud vilken koll jag har på mina föräldrar, man kan ju nästan tro att jag känner dom?? HAHAHAHAAAA (då ska tilläggas att jag nyss ringde pappa för att fråga hur gamla dom är) åh herregud =P
Han jobbar iaf på Camfil och kör truck mest hela dagarna, lång som en stolpe och fötter i storlek 47. Sjukt söt med sina storkben. Pappa är en rolig filur som lever för sport. Djurgården är fast etsat i hans hjärta och han missar inte en match! Även fotboll och rally är en passion... Pappa är en jäkel på att luras och det slår aldrig fel- jag går på det varenda gång!

Dom har varit gifta i 31 år (där tror jag att jag vet att jag har rätt?) haha... De bor i Trosa och jag träffar dom ganska ofta. Iallafall minst 1 gång i veckan...

Jag älskar er mina små ruttna föräldrar!





★ Jag glömde ju!!

Jag publicerade inlägget för snabbt. Glömde skriva fråga 2 på utmaningen. Min första kärlek:

Kort och gott, Mikael är min första kärlek och min första pojkvän! Så enkelt var det =)
Vi träffades när jag precis fyllt 16 år och jag blev dunder kär med en gång!! Wiiii <3

★ Rutger

God afton alla soldater! Har tillbringat dagen i Nyköping med Camilla och våra små bebisar. Vi lämnade storbarnen på dagis sedan drog vi till Willys för storhandling! Bjuder på lite bilder från våran dag:



2 små björnar myser ihop!



Dom är som ämnade för varann, kärlekspar om 15 år är redan bestämt! =P





Vi handlade lite kan man säga =D







Mc donald´s var ett måste



Utslagen hjälte efter lite käk på Mc Donald´s

Nu har vi inhandlat allt till smörgåstårtorna! Så på Fredag ska det bakas och geggas så det står det härliga till!
Spännande att se hur många smörgåstårtor vi får av allt vi köpte, hoppas på mer än mindre, såklart ;)
Så nu är det bara att hoppas att barnen sköter sig så vi kan gegga bäst vi vill i köket! Eller vad säger du Cammen!

Imorgon så bär det av mot Tälje som sagt...ombesikting och dop present shopping. På fredag en jädra massa bakning, på lördag dop och på söndag kommer Emelinda och Larsa hit! Så vi har å göra veckan ut =) Härligt!!

Jag är helt slut!! Vill gärna sova en stund men det gör Micke, igen, så tyvärr kan jag inte göra det. Han har sovit ostört hela dagen, fick sova tills han vaknade självmant, som alltid. Men han var vaken i 1 timme och 45 minuter, nu sover han igen!! Vissa har det bra måste jag säga *mumlar*  Så bäst jag ställer mig i köket och knåpar ihop en middag... så kanske jag slutar gäspa!

Puss å hej

★ Utmanad

Idag har jag tillbringat dagen med Cammen. Direkt efter dagis så åkte jag hem till henne och myste, så skönt när vi ses, vi ligger i varsin soffände och pratar. Om allt och inget. Om allvarliga saker. Sorgliga saker. Roliga saker. Finns nog inget som vi inte pratar om. Sedan laddar vi alltid batterierna med jävligt god Thai mat!
Denna gång kunde vi verkligen mysa rejält då våra barn sov i stort sett hela tiden... Annars har Linnéa varit brandlarm när jag varit där. Men inte idag inte =)



Camillas super läckra stjärt! Give it to me baby *yummi* ;) hihi



Dunderklumpen Casper sitter i soffan och glassar!



Lik sin mor- gillar att gymma!



Donna- storkind var nöjd i soffan



Sedan sov hon sött =)



En trött pappa med sina barn!

Imorgon åker jag och Cammen och storhandlar direkt efter vi lämnat våra stora barn på dagis. Då packar vi in dom små och drar till Willy´s för stor jädra handling!! Vet inte hur det ska gå att få plats alltihop i kundvagnen med en donna liggandes där i. Bara alla 6 paket blöjor som jag ska köpa tar ju upp all plats! haha... men men den som lever får se.

På torsdag blir det till att göra ett nytt försök med att ombesikta bilen. Micke droppar då av mig i Tälje denna gång så ska jag köpa dop present till Casper. Har haft en otrolig idé torka ang present men nu så tror jag att det löst sig. Gäller bara att hitta det också. Tack Sarah för alla tips!! Guld värt =)

Har blivit utmanad av Sarah på http://www.nyalivetiharnosand.blogspot.com/ 
Det är en utmaning på 30 frågor. Som skall besvaras en om dagen i 30 dagar.
Dag 1 på utmaningen och frågan är: Presentera dig själv.

Jag heter Ida Neiberg, 26 år och bor i Vagnhärad, södermanland. En tråkig by men som skall byggas om totalt vilket vi alla längtar efter. Är från Trosa ursprungligen men valde att köpa radhus här pga av huspriserna. På 7 kilometer mellan Trosa- Vagnhärad så skiljer det minst 1 miljon i huspriser för samma slags hus.

Jag är gift med Mikael sedan 5 år, är ett par sedan 10 år tillbaka och tillsammans har vi 2 st barn. William som snart blir 5 år, kom med storken som vårat mirakel. Linnéa, 7 veckor levererades inte med storken tyvärr utan vi fick kämpa i 3 år med tabletter och sprutor för att hon skulle bli till. Det har varit allt annat än lätt men nu är hon här och tillsammans tar vi kliv in i vårat nya liv.

Nu är jag mammaledig men annars är anställd för Kin Group. Kin AB, står för klockgrossisten i norden vilket innebär att jag står i en Ur&Penn butik och svettas. Jordens varmaste arbetsplats!

------------------------

Ah, det var väl typ det.... =D

Puss på er allihop!

★ hallabalo

Vi åkte till Nyköping idag, för att göra ombesiktning på bilen då ena bakdäcket inte snurrade tillräckligt sist. Men när vi kört alla 18 mil som det ibland känns att köra dit, så fanns det inga tider. Surt!! Drop in, är det så bra egentligen? Drop in, drop out, go home.

Medans Micke var där så gick jag och barnen runt på stan. Bytte kläder som Linnéa fått i för liten storlek, men de fanns bara i storlek 56 så jag bytte till dessa:



På bilden ser de ju enorma ut! Men de är i storlek 62. På lördag är det dop för vår allas älskade Casper så då ska hon ha guld klänningen =) Köpte även trepack strumpor...Eller köpte och köpte, Fitri betalade i grund och botten eftersom jag bytte ;) TACK familjen Findones.

Kommer ni ihåg detta godis?



William köpte det idag för en del av sina tandfé pengar. Och jag blev ju lite sugen själv =P
Köpte det godiset med mycket annat på Åkes bilomat när jag va liten. Svett-Åke "50 öre" moaahahaha

Lillskruttan sov hela tiden förutom en liten food break på HM...



Djurgården spelar, går inte så bra. Suck. Förra säsongen var ju helt klart roligare att se på men men, man kan ju inte få allt här i livet!

Imorgon blir det Thailunch hos min älskade. Så mysigt vi ska ha!

★ blä

Idag har jag städat här hemma... Putsat fönster, torkat fönsterbrädor, duschat blommor, dammat, torkat kaklet, gjort rent ugnen, dammsugit, skurat, torkat köksluckorna, städat toaletter, lagat gryta, vikt tvätt, bakat... Sen började jag gråta så då slutade jag. Är inte så stabil nu...

Snart börjar One Tree Hill, som jag längtat!!! En vecka utan serien ger mig spunk!

William kom nyss hem från Hoppis och Skuttis. Farmor var här och hämtade honom, han hade haft jätte roligt och vill fortsätta gå på söndagar. Det behöver han så det får han gärna =)

Nähepp, måste duscha William och bädda rent i hans säng. Hinner jag det innan Tree hill?

★ tjoho

Idag så tog jag barnen och åkte till Trosa. Tanken var att William skulle leka med sin kusin Kim medans jag tog en timmes rask motions promenad med donnan. Men William började gråta bara jag hämtade vagnen i bilen så det slutade med att alla vi tog en promenad tillsammans. Jag, Linnéa, William, mamma, pappa och systersonen Kim.



Vi stannade till på Krilles där kära far bjöd på mat! Tack snälla rara pappa! Det var mumsens =)
Även Linnéa fick sig en slurk så hon var nöjd hon med ;)

Tandféen har varit här också eftersom han tappat sin första tand. Han fick 2 omgångar hemma hos mamma och pappa och även här hemma så han är uppe i 64 kronor nu, han är rik säger han ;) hihihi



När man tappar tänder så blir man stor. Puberteten kom tidigt i år!



Lill Donnan kollar på Wallander

Nu ska jag spela tv spel med William. Vilket jag tycker är OTROLIGT kul. Med Star Wars, hahaha eller inte!! Men vad gör man inte för sin sonis =)

Puss på er

★ Tannalös pöjk



Nu är William vuxen! Första tanden tappad och tanden bredvid är lös så om ett par dagar tappar han den med.
Synd bara att William svalde tanden, hade velat lagt den i hans tandburk. Men men  =) Inte så mycket att göra åt. hihihihihi min lilla skrutt har blivit stor <3  Helt sjukt vad tiden går fort... Nu ska han få stora vuxen tänder! Som Tommy i Pippi Långstrump, han har världens största tänder, hahahahahahahahaha!!!!
Snyggt att William har mat runt hela munnen på bilden, men vafasen, det bjuppar han på ;)




★ Yo



Glutta in glidar´n! =)

William min älskade, har fått en lös tand! Han första lösa tand. Herregud, var tog tiden vägen? Snart kommer han gå runt helt tannalös. Haha vad fult!! Han kommer ju se sjuk ut? Jag upptäckte det igår när jag borstade hans tänder. Såg ut som att han började få en glugg, men jag borstade vidare så helt plötsligt när jag grejjar där inne så ser jag hur den vickar sig!! Jag stängde av tandborsten och blev helt lyrisk, började typ hoppa och ropa på Micke! hahaha. William är skit stolt och väntar tills tandfeén ska komma =P Jag lurade honom idag att tanden var tappad, att den var borta, då fick han stenface! Ååååh det var så kul, man riktigt såg rädslan i hans ögon, hur han frös till och fick inte fram ett ord! hahaha plutt =)

Har plockat fram kläder till Linnéa i storlek 62. En del sitter asa bra medans andra är super stora. Lite skillnad på storlekar... Hon har haft storlek 56 i 6 veckor nu och använder det ännu, William kunde ha det i 1 vecka typ, max =P haha. Mina små söta raringar <3

Det är handboll på tv, Nr 17 i Argentina är fin att titta på ;) Domaren verkar också lite rar. Lite ögongodis i vardagen är aldrig fel...

Nä ni. Måste peta och borsta tänder nu och förbereda inför natten. Micke åker till jobbet snart. Snälla säg att han lyckas få donnan att somna innan han åker... Och snälla låt inte natten bli som igår.

God natt

★ tomt huvud






Jag har gått hela dagen och tänkt då och då på allt jag ska blogga om när tillfälle ges. Nu när jag sitter här, då vet jag inte alls vad jag ska skriva om? Det är helt tomt i mitt huvud!

Idag har vi varit inne hela dagen för jag har tvättat våra ytterkläder. Kan ju knappt vara ute ändå, man slår ju ihjäl sig!! Vågar man chansa ;)



Williams jätte spruta som är fylld med blod. Vi har lekt doktor idag, han skrev en räkning på 80.000:- När jag då sa att jag inte har så mycket pengar, då sa doktorn "Men det är okej, du kan få pengar av mig" hahaha bra doktor va?? =D



Jag har en 8,1 megapixel kamera på min nya mobil, men tycker inte bilderna blir så bra, mörka och gryniga. Synd!! Men mobilen är cool =P



Bilden togs igår när hon ÄNTLIGEN somnade för natten, efter en sjukt jobbig dag. När jag hörde hennes tunga andetag och förstod att hon somnat så var det ett Halleluja moment. Nästan så jag drog av en dans för att fira!

Min mage har ju varit helt rutten i omgångar, har nu kanske kommit på när det sker. Om jag äter och ammar straxt därefter så får jag magknip Alá Ajje sen springer jag på toa. Men då är frågan, varför? Kan ju inte va normalt? Men jag har ju iof aldrig varit normal så det är väl som det ska då med andra ord ;)

Nu ska jag pyssla med Linnéas babybok. Tjing!!


★ testing test

Hej hopp! Sitter här i soffan med 2 fina små barn. Surfar på min nya mobil :-) jag fick ju min Samsung jet av Micke men den slutade fungera så vi lämnade tillbaka den. Kom därifrån med en Samsung galaxy s. Den är ju super avancerad! Herregud. Blivit galen 18 gånger om inte fler! Haha. Det är ju mer dator än telefon! När jag var uppe i natt så var det ju snöstorm ute! Nu regnar det. Jag längtar till våren när det är töväder. nähepp, jag skulle bara dra en testblogg från nya telefonen. Adjö

★ Badhuset

Vilken UNDERBAR dag! Vi har faktiskt haft barnvakt till Linnéa idag, för att få tillbringa mystid med William. Idén var helt och hållet min svärmors, hon ville så gärna ha mystid med skruttan och tyckte att vi kunde göra nåt med William som hamnat lite i skymundan senaste tiden då vi haft det lite tufft med lillan och hennes enorma skrikperioder. Vi har turats om med henne medans den andre lagat mat osv. William har hamnat framför tv:n... som vanligt. 

William fick själv välja vad vi skulle hitta på och han valde att åka till Nyköping och bada i badhuset! Så vi 3 åkte dit och hade så fasligt roligt! Herregud vad vi åkte vattenrutschkana! WIHOOOO! Man blir ju som ett barn på nytt ju =P 
Det var så himla mysigt att få vara med William och ge han 100% fokus och uppmärksamhet! Han var så otroligt lycklig, han hade SÅÅÅ roligt, och vi med =) När vi badat färdigt och gick till bilen så gick det i slow motion, William var helt slut =D

 

Vi stannade till på Max och åt lite käk, William som inte är så förtrjust i snabbmats burgare åt upp HELA!
Han var lite hungrig =P Såklart fick han en glass efteråt. Mumma!
Vi hann knappt lämna parkeringen förrens han somnade i bilen =)
Hemma hos svärmor hade det gått super bra, hon hade sovit nästan hela tiden och ätit 1 gång. Vi var borta ca 4 timmar.
Jag saknade henne redan på motorvägen påväg till nyköping så några krokodiltårar lämnade mina ögon för en lättare vandring ner mot kinden =P MEN, svärmor är BVC sköterska så jag var inte orolig...Hon har nog alla kunskaper.... =)



Den här latmasken snarkar som en hel karl!! Herregud, fick "sparka" på han flera gånger inatt.



Denna bok fick Linnéa med posten! En bok om Trosas historia samt massvis med recept.
En jubileumsbok eftersom Trosa firar 400 år i år. Så alla barn födda 2010 fick den =)

För bara några dagar sedan så tittade jag mig i spegeln när jag sminkade mig. Tänkte tillbaka på tiden när alla hormontabletter intogs, på alla finnar jag fick utav det och hur jobbigt det var, att se ut som en tonåring i fejset. I flera år.
Jag fortsatte sminka mig på mitt lena ansikte där inte en endaste liten knotter kunde skådas. Var så nöjd. Men nånting hände. HELA mitt ansikte är täckt med illröda finnar. Tillochmed så har jag en finne på LÅRET. Vad hände?? på 2 dagar så bara ökar de och ökar... Nu börjar jag få en till på näsborren känner jag. Jag fattar ingenting? Jag kommer ju inte våga gå ut =( Usch =( =( =( Tycker faktiskt synd om mig själv...



Bilden är tagen nu, Micke och pluttan leker ;)

Nähepp, om man skulle ta och amma, tröjan är blöt. haha...

Puss och hej!

★ Blivit utmanad

1. Hur länge har du bloggat?

Jag tror att det är sen 08? I slutet av 07 eller början på 08? Kommer inte ihåg...

2 Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut, en månad innan du själv började?

Intressant, läste bara vänners...

3. Vilken var den första bloggen du förälskade dig i?

Den första bloggen jag läste var min kompis Emelindas, att läsa kändisars och sånt intresserar mig inte.

4. Hur känner du inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?

Att det känns som en evighet! Känns inte som att det är jag som har skrivit dom...

5.Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare.

9 st blir det nu, har ju fler men dom uppdaterar aldrig. Tråkiga!


6. Nämn en bloggare som verkar väldigt olik dig, vars blogg du gillar.

Ööööh... Ingen aning...

7. Nämn en bloggare som verkar väldigt lik dig vars, blogg du gillar.

Men vafan, ingen aning *s*

8. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?

Dom tycker det är kul, säger dom iaf...

9. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i bloggen?

Ja det tror jag. Någon sa att man kan höra mig prata när denne läser

10. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Ja, det är väldigt mycket jag är öppen med och skriver om, men det är ännu mer som jag inte skriver.

11. Nämn några saker du aldrig bloggar om och varför.

Jag skulle aldrig smutskasta någon i bloggen, vara elak mot någon eller hänga ut någon.

12.I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Bekräftelse? Nä, är inte ute efter det, jag bloggar om mitt mamma liv. Inte så mycket att få bekräftat. haha

13. Tror du att man kan lära känna någon genom att läsa hans/hennes blogg?

Ja till viss del så tror jag absolut det!

14. Har du träffat folk IRL efter att du har fått kontakt med dem via bloggen?

Nej man jag ska göra, ska träffa Maria från http://isabellsmam.blogg.se som är nyinflyttad till Vagnhärad.

15. Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Ja det tror jag absolut! Till slut blir det inte deras egna ord, de skriver vad folk vill läsa om.

16. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller andra bloggar?

Nej, tillhör inte de stora bloggarna... Inte så många som läser min =)

17. Har du själv skrivit någonting du ångrar i din egen eller andras bloggar?

Nej

18. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Finns inga nackdelar, bloggar när jag känner för det...

19. Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?

Ja det hoppas jag! Bloggen blir ett minne till livet. Har ett stort projekt framför mig att gå till tex bibblan och skriva ut varenda sida jag skrivit.

20. Nämn fem bloggare som du vill ska svara på enkäten.

Jag nämner inga, skriv om ni vill ;)


★ Hoj haj

Hoj haj! Det sa alltid min mormor <3

Idag har jag och Linnéa varit i Södertälje med Fitri. Vi var inne på Babyland en sväng sedan så käkade vi lättare lunch inne i stan. Med semla till efterätt =P Yum yum!!



Skojja inte att den här satt fint!!



Medans jag åt min med kärlek så ville Fitri mörda sin??



Fröken dubbelhaka sov medans vi moffade

Jag har sovit middag ett par timmar så jag har inte ätit middag än, borde ta tag i det med magen är helt i olag igen. Förstår inte varför det blir såhär...?? Usch, blir äcklad av mig själv. Skäms ju!



Mina 2 underbara barn!!!



Han tar hand om sin syster. Min underbara gulleplutts son <3



2 stycken tröttfisar =)



En liten 5 veckors skrutta!

Denna vecka har William varit på dagis, tis-ons-tors. Han säger att han har tråkigt på dagis men är på så himla bra humör när han kommer därifrån och fröknarna säger att han har haft jätte kul!
I Tisdags så var jag som sagt hos Cammen medans Wille var på dagis, igår var jag bara hemma med Linnéa. Hon och jag endast. Det var första gången som vi var det och det behövde vi båda, få ro om varrann i lugn och ro!
Idag var jag ju i Tälje med Fitri... Imorgon är han hemma så då myser vi fram till Micke vaknar, när han gjort det så ska vi åka till Hjortensbergsbadet i Nyköping =) Ojojojoj vad Wille längtar!

Vi vill göra något med honom då han hamnat lite i skymundan dessa veckor, han har mest spelat tv spel =( Så han fick välja mellan att gå på SSK match i hockey eller åka till badhuset. Hockeyn som han annars velat gå på fanns inte ens på listan när han fick välja ;) hihi. Nu pratar han om bubbelpoolar och att han ska visa oss att han kan simma osv. Eftersom badhuset här i byn inte är det roligaste så styr vi bilen mot Nyköping istället =)
Ska bli himlans kul! Jag längtar nog lite jag också ;)

Min nya mobiltelefon som Micke fyndade till mig är ju helt rutten =( Den hakar upp sig och alla bokstäver och ikoner blir helt hackade och displayen blir helt randig, straxt därefter så stänger den av sig. Och klockan säger att den 7 på morgonen fast den är 12 osv... Kanske inte var så bra att köpa en lagad vara ändå? Tur att det är garanti men ändå, drygt att åka upp till Stockholm för att lämna in den och sen vara utan mobil hur länge som helst? Min förra mobil har jag ju inte kvar längre... Men men...

Nähe, nu kan jag inte sitta här längre... Men William ville skriva lite:

6yulö98k,ökhhgkhtrfcvzxtlök,hbnjnvfkhgfthj

Puss på er!

★ lovely

Idag har jag och Linnéa tillbringat dagen hos underbara Cammen. Vi har ätit Thai mat (såklart) Nr 17 och 50 as usual. Vi fick varva tuggorna med skrikande barn... Övertrötta barn som skriker men vägrar sova. Jätte kul när man är hungrig och vill äta ;) Jäkla ungar... William var på dagis idag för första gången sedan oktober. Det kom några krokodil tårar men han har haft super roligt enligt fröknarna. Och det märks på honom, han är på väldigt bra humör =)

Linnéa har varit underbar inatt! Hon har sovit hela natten förutom 2 ggr när hon ville äta. Hon somnade om så fort jag la ner henne vilket var heeeelt underbart! Tack kära dotter. Visst kör vi en repris inatt?

Så här sov mina barn efter första omgången mat. Vet inte när William smög in till oss... Ingen koll =P



Och så här sov dom efter den andra omgången med mat



Så underbara min små pluttar <3

Micke ska sluta jobba ständig natt så han är lite deppig. Stackarn =( Alla på jobbet fick psykbryt typ när chefen berättade...Synd. Nu blir vi fattiga igen. Jihooooo. Det innebär att jag måste börja jobba igen... 10 timmar i veckan får jag klämma in på helgerna. Vägrar att vrida och vända på varenda krona! Aldrig i livet!!

Nähepp, dra en repa på facebook sen ska jag umgås med William.

Puss å hej!

★ Nördar

Idag åkte jag och barnen till Trosa medans Micke sov. Jag kidnappade mammas badkar och tog ett hett bad! Så himla skönt! Sen fick vi med oss Benjamin hem, han och William spelar tv spel som 2 små nördar =)



Grabbarna Grus äter godis och spelar. Vi köpte hem lite mys för det är inte så ofta som vi har Benjamin.
Han ska sova här inatt för imorgon är hans skola och fritids stängt... Då kan han lika gärna vara här och leka med William =)



Min gulliga pappa matar Lilla My...



Idag började One Tree Hill! ÄNTLIGEN! Eftersom tv:n här nere är ockuperad av 2 små tv spels nördar så tog jag med mig de minsta upp till sovrummet där vi kollade på serien. Eller JAG tittade, dom däckade ;) Katten är typ större än bebisen...hoho



Hade henne i bärsjalen imorse. Vilken dröm morgonen blev. Kunde göra iordning frukost till William, hade händerna fria medans hon snarkade för fullt. Hur kunde jag glömma att jag hade en bärsjal hemma?? I 1 månad har jag varit utan, stackars mig ;)

Snart åker Micke till Trosa för att träna fotboll, lämnar mig med 3 små ruttna ungar och återvänder inte förrens 22:30. Oh lord. Hur fasen ska detta gå?? Waaaaao =O hahahahaha.... Och vart ska han sova? Kom jag på nu, smart. hahaha...Ajja det löser sig =)

Nu ska jag rapa en rutten skrutt så Micke kommer iväg till sina fotbollar.

Puss å hej

★ Nyklippt

Idag har jag varit hos bästa Sandra och fått håret fixat =) Hon slingade och klippte mig, och som vanligt blev jag jätte nöjd. 



 

Blev en liten lugg denna gång.

Sandra är så gullig som tar sig tid att klippa mig. Hon är den enda som förstår hur jag vill ha det, utan att jag behöver säga något. "Klipp nåt bra" säger jag typ och så går jag därifrån asnöjd =)



William leker doktor med sin far



Lego Star Wars är absoluta favorit spelet



Dagens middag. herregud vad gott! Yum yum



Linnéa kliar sig i örat. Eller orkar hon bara inte lyssna på mitt tjat?



Hon är 1 månad idag =) Värsta tonåringen ;)

Igår smet jag iväg på bio med Cammen, Änglagård 3 såg vi. Jag tyckte att det var en fin film, mycket kärlek. Och skratt =) Kändes som att filmen kunde ha utspelats här i kommunen ;)

Jag har verkligen ingenting att skriva om då det enda jag gör är att ta hand om mina barn... så...ja...haha... jag avslutar här =D haha

Nu en hälsning från min son:

yukjwmk87hvfxdwqasdfvmkjö,momiopå william 4 år

Begåvad va? ;) hihi

Puss på er

★ Fröken Fröff

Idag har vi hållt oss inne från det mysiga snövädret. Jag och William har bakat bullar medans snön yrde utanför.



Igår så åkte vi runt i varenda elektronik affär i Stockholmsområdet... Billigast var det på NetOnNet lagershop, därifrån fick jag en mobil av min man =) En Samsung Jet S8000. Jag tvekade och velade och sa nej åtskilliga gånger för jag kände mig inte värd en telefon. Men han insisterade och sa att jag var värd allt i hela världen. Hihi han är så gullig min man! Telefonen var en reparerad vara så den var till nedsatt pris. Men alla garantier gäller ändå. Det är ju bra =) Skönt med en bra kamera, med blixt dessutom! Så nu blir det lite bättre bilder framöver här i lilla bloggen.



Världens sötaste handgjorda tossor som Linnéa fick av sin mormor



Tittilurum!



Mina bästa <3



En stycke klutt

Dags att byta blöja låter det som. Det sprakar här borta hos LillDamen...
Fröken Fröff som vi kallar henne för när hon bajsar så kommer allt med ett FRÖFF =D

Skulle behöva ta William till badhuset så han får leka och få uppmärksamhet. Inte för att han inte får det hemma men han behöver få komma ut och göra något. Undrar hur det ska gå och lämna honom på dagis nästa vecka? Kommer ju bli som en inskolning =/ Hilfe hilfe...

Letar efter en rosa DIF body men det finns inga =( I alla år har det funnits rosa skitsnygga bodysar och nu när vi har fått en flicka så finns inte en enda på deras hemsidor?? *snyft*

Idag skulle jag fått håret fixat, klippa och färga håret men vågade inte köra bil i detta väder tyvärr. Hoppas jag hinner imorgon innan jag ska iväg till Stockholm. Allt hänger på när Micke vaknar. Jag vill gärna inte ta med båda barnen till frisören, kan ju inte bli annat än kaos!! haha, ser scenariot framför mig...hoooohoooo nej tack =D

Älskar dig Micke!!


★ college

Igår åkte vi till Jysk, köpte en ny säng till William. Äntligen =) Han sover som en gud i den, han ser så härligt avslappnad ut. Skönt för honom att slippa den trånga växasängen med den tunna madrassen. Tänk att han fått sin första riktiga säng. Tiden går så fort!! Snart börjar han college ;)

Idag har vi varit på Bvc, skruttan väger nu 4280 =D Hon har fått bulliga lår och stora kinder. Hon äter som en häst och växer så det knakar =) Just nu ligger hon och är en ladugårdsdörr... Och jag har huvudvärk. Jag har inte mått så bra den här helgen, haft ont i magen i flera dagar och igår slog det till på riktigt. Så ont inne på Jysk... Var tvungen att åka hem till syrran och låna toan =P hehe... Idag har det varit ännu värre. Herregud, tarmar kan verkligen leva ett eget liv. Men jag tror inte att det är nån magsjuka eftersom jag inte mår illa och äter normalt. Bara det att efter jag ätit så slår det till. BANG så springer jag till toan... Har kanske blivit liiite för mycket av det goda över jul och nyår? Har ätit SOCKER som aldrig förr. Herregud, stackars min kropp.

Jag längtar till våren. Eller åtminstånde tills snön smälter bort. Vill kunna gå raska promenader utan att parera barnvagnen mellan snövallar och gå mitt på vägen. Linnéa ligger och guppar och skakar i vagnen pga den ojämna marken så man tror ju att hon ska hoppa ur.

Blir inga bilder idag... Men gud vad varmt det blev. Pjuuuuuuuh


★ Frulle med en ladugårdsdörr

Jag och Micke pratade om tatueringar igår... Han vill tatuera in Linnéa någonstanns på kroppen, på armen tror han.
Då sa jag "Eller så tatuerar du in Ida nånstanns... Om vi skiljer oss så kan du ju alltid sätta in ett SL framför Ida..."
"Vad blir det då, Elsa?" Säger han. HAHAHAHAHAHA. ELSA??? Näää men SLIDA säger jag och tokskrattar.
Min lilla analfabet <3

Fick sms från min syster igår... Då frågar William vem det var ifrån "Från Janet" svarar jag... "Jaha, och vad äter en sån då? Säkert varmkorv!"  hahahahaha, min normala lilla familj? =D

Nu ska jag och William äta frukost, Linnéa ligger och knorrar och gnisslar i sömnen... Hon låter som en ladugårdsdörr. På riktigt!! Micke ligger och sover för han tog henne inatt =)

När han vaknar sen så ska vi åka och köpa en ny säng till William. Nu är det dags!! Han är för stor och madrassen för tunn för honom i växasängen. Min lilla jätte =)

Nähepp, frukost var det =)

RSS 2.0