★ solnedgångsritt

I Torsdags hade jag Boll en massa mys ihop. Vi pussades och sen red vi ut i solnedgången...Det var precis lika underbart som det ser ut =)Familjebus i trädgårn!Igår hade Micke bokat bord på hemlig restauarang, vi åt riktigt god mat på Punschkällaren i Trosa. Han hade ordnat barnvakt också vi hade riktigt romantiskt =)Väl hemma så dukade vi upp med massa gottis!!  Nam namIdag har jag jobbat och då passade karlarna på att måla garagelängan medans Lillan sov. William var grymt duktig och målade jätte mycket =)Efter våran superba lördagstacos så åkte vi till Hillesta och plockade jordgubbar! Solvarma mumsiga gubbar... William sa: "Hoppas det finns några gubbar nudå" Precis då kom 2 farbröder gåendes så jag sa "Ja, där har du ju 2 st gubbar, dom viker vi ner i asken och tar med hem" det tyckte William var jätte roligt =) haha. Jag med för jag var (och är) sådär jobbigt jobbtrött. wwwwwiiiiiiiVåran älskade Kocki är halt. Han ligger mest =( Om det inte blivit bättre imorgon så får Micke ta med honom till veterinären på Måndag medans jag och William är på sjukhuset.

På måndag är det dags för den sovande EEG:n... Det blir en tuff natt för William som ska hålla sig vaken =( Och hur i allsin dar ska jag hålla honom vaken i bilen? Vore trevligt med sällskap på sjukhuset men vi får klara oss William och jag =) Vi har ju varann <3Middag hos farmor


Men oj, vi glömde ju svänga förbi Bilisten förut ju. Vi skulle hyra film. Vad jobbigt det blev =( haha gaaaaaaaah. Orka??

★ Fantastisk dag <3

Mycket har jag gjort senaste tiden som jag inte bloggat om. Bloggen hamnar i skymundan på sommaren, datorn lockar liksom inte ett dugg! Vi har varit på dop, busiz, midsommarfirande, Linnéa har haft feber, jag har shoppat REA på Hööks, jag har slingat Camillas hår och massor massor mer. Listan kan göras lång!

På tal om hår så har jag  min egna hårfärg nu! Syns lite blont på vissa ställen på topparna men absolut inget som stör och vid nästa klippning är de puts väck =) Håret känns friskt och fint faktiskt. Många undrar om jag inte ska färga håret?? Haha, de verkar tycka det är konstigt, och när man tänker på det, känner du någon tjej som har sin naturliga färg? Jag gör det då inte! Men nu har jag det och jag stortrivs =)
Lite blont kvar som ni ser...men annars tycker jag faktiskt att jag en fin naturlig hårfärg, sådeså =P


Världens bästa Camilla myser med sin häst som vilar. Lollan står och vaktar med sitt blodiga ben. Våra pållar är bästistar <3 Hur ska det gå när vi byter hage och flyttar tillbaka till vårat stall? =(Idag fick vi celebert besök hem till oss <3 Bästa medryttaren Camilla K red hem och hälsade på <3 Synd bara att hon prickade ovädret precis, hon var så BLÖT stackaren!GungeligungLinnéa mumsar glass på midsommarafton. Hon hade feber stackaren =(Ny frippa =)
Idag har vi tillbringat dagen hos Camilla. Vi har varit ute hela dagen så jag har fått en skitsnygg bondbränna! T.o.m på fötterna efter mina skor, randiga fötter ska tydligen vara supermodernt just nu =PSötaste foten luftar sig under en promenad från idagHon sov i skuggan på Camillas tomt. I 5 minuter innan Wille kom och gapa så hon vaknade...Livsnjutaren <3 Han vill ju aldrig vara med på kort så för denna bild fick jag muta honom! För en glass kunde han ställa upp... suck =)

Dagen har varit så underbar!


★ lite fibrognäll...

Är inne i en hemsk period nu och har mått dåligt enda sedan jag var ute med camilla och camilla för ett par veckor sedan. Vet inte om man använder ordet "skov" vid Fibromyalgi, jag kallar det för "dålig period" och satan... alla symptom man kan ha har jag just nu. Tom dimmig syn. Mina tarmar ska vi inte prata om... Tröttheten... VÄRKEN. Jag står inte ut!!!! Om inte någon uppfinner Fibromedicin snart så vänds jag ut och in. Jag orkar inte må såhär mycket längre. Släpp någon gång!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Klippte in lite info... På denna kärringsjuka som det kallades förr i tiden. Jag försöker att inte prata om min "sjukdom" för jag vet att det uppfattas som gnäll, vi med fibro blir inte tagna på allvar. Många jobbar inte men jag kommer aldrig någonsin att sluta jobba, den ska inte vinna över mig! Jag har lika ont hemma som på jobbet. Jag tror man ska leva så aktivt som möjligt, gå hemma och uggla gör en bara till en bitter gråmus. Men emellanåt förstår jag dom som valt bort jobbet, jag sitter just nu med jobbångest inför morgondagen och undrar hur jag ska orka... Men såhär är mitt liv och har varit senaste 10 åren. Det liksom bara är såhär och inte mycket man kan göra nåt åt.

Jag har markerat de symptom med fet stil, så som jag mår nu.

PRIMÄRA SYMPTOM

Smärta, allodyni

Stelhet

Minskad muskelstyrka

Ökad muskulär uttröttbarhet

Ofta är värken vid FMS lokaliserad till musklerna, ofta i nacke-axlar, armar ben eller rygg, men en del patienter kan även uppleva symptom från leder och skelett. Det är ovanligt att det värker hela tiden, och värken kan migrera från en dag till en annan och karaktär och intensitet varierar, ofta beskrivs den som molande, men kan även vara brännande eller stickande. Smärtan kan också variera i intensitet mellan olika lokaler och olika tidpunkter. Kraftig muskelansträngning gör ofta att smärtan ökar, antingen under eller efter ansträngningen. Däremot minskar den av måttlig aktivitet och värme. Det är vanligt med muskelstelhet, speciellt på morgonen, men den brukar försvinna efter 30-60 minuter. Även muskelstyrkan är nedsatt vid FMS, framförallt är det statiska och upprepade rörelser som är problem. Förutom detta visar FMS patienter ofta upp stickningar i händer, huvudvärk, ängslan, oro, IBS (Irritable Bowel syndrome), urinträngningar, Raynaudliknande symptom, RLS (Restless Legs Syndrome), dysmenorré och yrsel.

SEKUNDÄRA SYMPTOM

De sekundära symptomen räknas enligt VM som följd av den kroniska smärtan.

Sömnrubbning

Trötthet

Minnessvårigheter

Symptom enligt Sveriges Fibromyalgiförbund

Sömnstörningar

Kraftlöshet

Yrsel

Domningar

Andningsrubbningar

Urinträngningar

Hud- och slemhinneproblem

Dimmig syn

Koncentrationssvårigheter

Stelhet

Huvudvärk

Tarmbesvär

Svullnad

Hjärtrytmrubbningar

Feberkänsla

Allergi

Ljud- och luktkänslighet

Försämrat närminne

PATOFYSIOLOGI

Orsaken till fibromyalgi är fortfarande okänd. Det finns dock vissa fynd som tyder på att störningar i den neuroendokrina axeln är central för etiologin. Speciellt gäller det sambandet mellan neuroendokrina axeln och sömn. Vid sömnundersökningar har man funnit att patienter med fibromyalgi har störningar i REM-sömnen. En tredjedel av FMS patienter har låga nivåer av

insuline growth factor och indikerar att produktionen av detta är lågt.

Min häst har ett sår på benet som Camilla hjälpte mig att göra rent... Det rann blod och var =( Stackars min bebbelutt <3

Snart ska vi äta lite nybakt blåbärspaj, ska bara invänta pappa och dotter som är iväg och byter däck. Hoppas dom kommer snart, jag saaaaaknar dom <3 <3 <3

★ Fredagsmys!!

Tänk vilken bra dag det blev idag! Jag har haft sömnproblem jätte länge och när jag väl somnat så vaknar jag diverse orsaker såsom, kissnödighet, matdags av en stor bebis, folk utanför som pratar, tidningsmongot som skriker när hon delar ut tidningarna, spikande osv... Inatt vaknade jag flera gånger av alla dessa orsaker och när Linnéa ropade på mig så var jag död... Orka gå upp??

När Linnéa somnat för middag så myste jag och William i soffan, jag somnade en halvtimme och det räddade min dag. Det var vändningen för allt!

Barnen hejjar på arbetarna som renoverar grannens fasad...

När Micke vaknade så begav vi oss till stallet allihop. Jag och William hade bakat en krämkaka på morgonkvisten så vi tog med fika och hade myspys...Grabbarna Grus! Jag drog Linnéa i vagnen och njöt av varje sekund...

Mammas lilla elitryttare <3Efter stallet så åkte vi till Trosa, William köpte paket till sin kompis som fyller år på söndag. Jag lovade honom en mjukglass för han hade helt torr blöja inatt och han var så STOLT! Han tycker det är så sjukt jobbigt att kissa i sängen vid 6 års ålder =( Jag förstår honom, stackarn =(Om brorsan får glass så måste ju MiniDjuret också få sig en!Väl hemma så gjorde vi vår sedvanliga fredagstacos och ut ute på altanen...
Till efterrätt blev det jordgubbar och jag fyllde poolen till barnen, världens minsta pool- jag vet! MEN dom hade kul så skitsamma...Livsnjutaren och ett stort ljus i våra liv- Kocki <3Bilden säger allt...

Nu har jag duschat, Fröken sover och det vankas gos i soffan innan Wille somnar för natten. Micke ska sedan kolla på Sverige-England men jag ska dregla över Zak Bagans i Ghost Adventures (Andar, finns dom?) som det heter på svenska... Märklig översättning?

Igår fick Linnéa sin vaccinationsspruta, stackarn =( hon grät små tårar :(  Hon är så jäkla mini, hon väger bara 10.6 kg.

När William var lika gammal så vägde han 15 kg.... Han vägde 10,6 kg när han var 7 månader! hahaha, det gör hon nu vid 1,5 års ålder... Vilken skillnad det kan vara =)

★ hej

Ligger i sängen redan. Nyduschad och mår skit. Har fortfarande ont i magen och nu mår jag illa igen. Gallan gör ont konstant!! Jag har ingen galla,den opererade jag bort för 12 år sen men ändå ska jag behöva lida av det än idag! Har mått såhär sedan i lördags. Jag tycker synd om mig själv, får jag det? Bara lite? ;) jag är så trött så snart släcker jag och hoppas att jag kan sova! Jag har jobbat idag och jag säger inge mer än så. Okej, jag säger rea i Södertälje så får ni lista ut resten :-P åkte ut till min finaste vän Camilla, vi tog grimmorna för att hämta in våra hästar för mys! Men vi kom tillbaka med tomma grimmor. Haha. Camillas häst busade upp hela flocken och dom försvann som en avlöning! Vi gav upp till slut och satte oss istället i solnedgången och myste. Inte fy skam det heller! Hästarna mådde bra, det är huvudsaken :) dom var så gulliga när dom busade. Jag fick tag på boll, hade han i grimman och började leda in honom men valde att släppa han så han fick busa med sina kompisar. Hihi. Hagen är på 7 hektar och det finns ängar och skog och en bäck. Så himla supermysig hage! Förstår att dom trivs. Nä, nu mitt i all magvärk och illamående pc blev jag hungrig! Är det inte märkligt hur jag mår? Nu gjorde Sverige mål, jag säger bara det: allas våran Zlatte <3

★ stånk och stönVärldens finaste bilder på Morfar och William <3

I torsdags var det som sagt dagisavslutning. Det var sorgligt att packa ihop alla hans saker, tömma allt som var hans =( Blir känslosam bara jag tänker på det...
Fröknarna fick en varsin blombukett med ett tackkort samt en triss.Efteråt så fikade vi på Hannas innan vi åkte hem för grillning med jordgubbar till efterrätt


Igår så festade jag till det med Cammen, Sunkan, Sofie och Carro. Det var länge sen som jag skrattade så mycket, vilken kväll! Den är värd guld! Synd bara att jag fick ont i magen, vilket har hållt i sig nästan hela dagen. Kan vara min magkatarr för jag har mått illa också, samt den där jäkla gallan har gjort ont ända sedan igår, att jag inte LÄR mig att jag inte kan dricka Passoa. Det är dödsdömt för mig. Det är en god jävla drink men en sann partykiller. Overkligt mycket folk var ute men vi dansade och drack drinkar =) Helt klart bästa kvällen på väldiiiigt länge!Jag och William tog en tripp till sommarhagen idag för att titta till LolliBoll. Vi lånade Camillas stall för lite borstning och gos =) Han kom när jag ropade, det trodde jag aldrig med tanke på allt gräs som finns att smaska i sig.

Jajusste, det var ju marknad igår, okej väder men tråkiga stånd... Hade ju en lista på saker som jag skulle köpa men köpte typ strumpor och brända mandlar.

Ska jobba nu i 2 dagar... ja. jo. Imorse när jag vaknade så hade jag ont i kroppen, när jag vred på mig så kände jag träningsvärk i sidan av magen, mellan skuldrorna, i armarna osv. Har gått halva dagen och undrat vafasen jag har fått denna träningsvärk ifrån?? Sen kom jag på det, smart som man är, det är från städdagen i stallet igår. Skrubbade Lollans box så jag blev alldeles svettig! Men nu är den skinande ren och ska målas lite, i höst är det dags att skita ner den igen...

Blä vad jag är trött. God natt.

★ Min son tar studenten idag WoOt wOoTJag och Camilla red ut igår, det var så jäkla mysigt!! Vi skrattade massor och galopperade =) Jag fick halvt psykbryt på min polle för han skulle äta HELA tiden. Men nu är han släppt på bete så hungern lär vara stillad ett tag nu =PVärldens bästa Camilla med sin Petra! Vi har haft våra hästar sedan tonåren och nu är de återförenade igen =) Nu betar de sida vid sida <3

Idag så är det Williams absolut sista dag på Dagis. Det vankas dagisstudenten för min son och det ska firas hela dagen! Han har valt grillat till middag och så ska vi köpa jordgubbar med glass och annat mys! Kl 14 checkar han ut från världens bästa avdelning Ekorren på Fageräng för att börja 0:an i höst på stora skolan...

Med risk för att låna som en gamling men var tar tiden vägen?Nybadade småkottar <3"Talking to me?? Har inte tid, jag käkar tandkräm!"Tralalalaaaaa upptäcksfärd

2 Juli ska William på sin sömn EEG på sjukhuset. Fick kallelsen idag. Han ska vara vaken så sent som möjligt för att sedan gå upp 03 på natten =( Han skrivs in kl 07:45 på sjukhuset och får inte sova därimellan. Vad i hela fridens namn ska jag göra för att hålla honom vaken alla dessa timmar?? Inte direkt så att man går till lekparken kl 04 och åker rutchkana. Jag tycker så synd om min son så det gör ont i mig. Varför ska han få behöva vara med om allt detta?

Dessutom jobbar jag denna dagen, har ansökt om ledigt men räknar inte med att få det i semestertider. Vad gör jag om jag inte får ledigt?? Det funkar inte... Båda jobbar och båda måste få ledigt. För en måste ta William och en måste ta Linnéa. Helst vill ju båda vara med på sjukhuset men det funkar inte med Linnéa.

En måste ju vara uppe från 03 med William och en måste ju gå och lägge sig sig sent tillsammans med honom. Sömnen blir ju minimal och jag kan inte lämna över allt på Micke och sen åka och jobba. Jag klarar heller inte av att ta nattpasset för att sen åka och jobba. Hela situationen är ohållbar och vad gör vi om ingen av oss får ledigt? Jag kan inte sjukskriva mig heller för företaget har börjat med en egen sjuksköterska som man måste ringa och den kärringen är som försäkringskassan- bedömer via telefon om man är sjuk eller ej. Hon bedömmer om man är sjuk nog att vara hemma annars är det bara att pallra sig till jobbet. Så om jag har tex migrän så kan hon säga "ta en tablett och åk till jobbet" åker jag inte till jobbet då så är det olovlig frånvaro. Så jävla idiotiskt att man kan tro vi lever i USA.

Vi har det tufft här hemma, psykiskt. Vi lider med William och situationen påverkar hela familjen... Min mamma har varit ett otroligt stöd i denna process! Hon har hjälpt mig massvis med barnen och det betyder så mycket för mig, varje gång har jag smitit till stallet- min fristad. Där rensar jag tankarna och laddar på med ny energi. Det är som min alldeles egna lilla OKQ8, min tankstation. Jag älskar dig mamma, tack för allt <3

Min pappa är inte så pjåkig han heller, han ställer upp när det kniper och senast nu så följde han med mig till Nyköping, han ville köra så jag slapp! Till veterinären och apoteket, till stallet där han hjälpte mig att avmaska min häst, ner på stan och hem. TACK pappa, jag älskar dig <3

Vad vore livet utan sina föräldrar?? =)


Mmmmm saft


★ gammal vänskap rostar aldrig

Ligger här i sängen och funderar. På vänner genom tiderna. Gamla vänner, nya vänner, halvdanna vänner, tråkiga, roliga osv. Finns vänner som man delat allt med men som inte längre existerar i ens liv. Andra har man bränt bron för och vissa har bränt bron för mig. Andra står kvar i vått och torrt och en del kan man ta igen förlorad tid som om tiden aldrig passerat. Vissa saknar man mer än andra och så finns det dom som man har så mycket att säga till men aldrig får chansen. Livet går vidare och man får nya vänner, men i mitt liv så finns det speciellt 1 person som jag saknar massvis och har så mycket att förklara och berätta men denne hälsar inte ens längre så det är en bro jag bränt. Men det är ett kast jag får stå och acceptera det faktum att hon är borta. Det är en riktig grubblarkväll för mig och jag tänker mycket på alla mina fina vänner som jag har där ute. Vad vore livet utan er? Väldigt tråkigt skulle jag tro. Jag tänker också på gamla barndomsvänner och minnena är så roliga så jag ler för mig själv. Det får mig att tänka på hur jag var som barn. Tankarna är i hög varv och jag har roligt med mitt grubblande :)

★ Prometheus

saker försvinner från vårat hem hela tiden. De försvinner och hittas aldrig mer. Helt sjukt! Jag har en hel lista med försvunna saker och nu är det mina nycklar som är borta. Jag blir så LESS. Jag funderar helt ärligt på att betala nån synsk kärring för att hitta dem igen...

Igår var vi på bio, vi såg Prometheus med Noomi Rapace. Sist vi var på bio var med William, såg vi mästerkatten i 3D och det var ju så himla jobbigt för mina ögon. Förstod inte alls grejen med 3d, men igår så var det en helt annan upplevelse! Allt var sådär nära som alla pratar om, nästan lite läbbigt ibland!
Idag skulle jag rida vid 9 tänkte jag... Men vad bra att jag sov till halv 11!!! Gaaaah, jag kommer aldrig kunna somna ikväll, kommer bli inatt någongång. Enligt min rytm så är det dags för middag nu då jag bara ätit frukost och lunch, allt är ju förskjutet! Vad kan jag äta kl 22 på kvällen?? Allt blev så jobbigt pga att jag sov så länge...

Men ridningen gick så jäkla bra, har nog aldrig ridit så bra i hela mitt liv. Helt galet...

Det var Barnens Dag idag i Trosa. En heldag för barnen där allt är gratis, men William ville inte dit. Knasig unge =)


RSS 2.0