★ psykisk ohälsa

om du går samma stig i skogen varje dag så kommer du att se samma träd. Om du inte trivs med stigen och är less på att se samma saker dag ut och dag in, vad bör du göra?
 
Byta stig. Ta nya vägar.
 
Om du får skoskav av dina skor men envisas med att använda dom ändå. Varför gnälla över dina skoskav.
Vad bör du göra?
 
Att ta sig ur psykisk ohälsa är en kamp. För att komma loss så kräver det innerligt arbete. Du kan inte gå med missnöje och hoppas att det ska bli bättre. Skorna kommer fortfarande ge dig skav och skogen förändras inte, stigen är densamma. 
 
är du missnöjd? arg? irriterad? ledsen? har du ångest? får du hjärtklappning och puls av skitsaker?
Din kropp går på högvarv, den är inställd på flykt. För att kunna fly snabbt så måste kroppen tömmas på onödig vikt därav illamående och akuta diarrér. Detta blir en ond spiral där ångest föder ångest. Vem vill må såhär? Det vill ingen. Du kan bli frisk, du måste träna hjärnan och byta riktning. Snöra på dig nya skor och ta en ny väg i skogen. Titta på träden från ett annat perspektiv.
 
Viljan att bli frisk. Modet att kämpa. Glädjen att lyckas.
 
4 år tog det för mig och jag är en stolt vinnare över mig själv! Bli det du med 😊
 
 

★ jag blev lite sjuk.

 
 
När jag blir sjuk. Då blir jag oftast SJUK. Min kropp ballar ur totalt och slår högt på trumman, blir överdramatisk och överdriver alltid. Den nöjer sig liksom inte med att bli lite lagom sjuk.
 
I fredags låg jag i Mickes knä, vi kollade på film och myste. När vi gick upp och la oss så kunde jag aldrig somna. Jag mådde så konstigt, kunde inte sätta fingret på vad det var. Klockan blev mer och mer. Och inte blev det bättre av att jag sprang och kissade en gång var tjugonde minut. Hur var det möjligt att kissa dessa enorma mängder? Jag drack ju inget. Tillslut fick jag ont i ryggen, jag förstod att det var njurarna då jag haft den smärtan förr... Det blev värre och jag funderade på vafan som händer, ska njurarna ruttna bort nu också, det har jag inte tid med. Jag fortsatte kissa och nu började jag må illa också, klockan blev tidig morgon och inte hade jag somnat än. Jag mådde bara värre och värre och tillslut låg jag och skakade i sängen. Jag kunde inte röra mig, inte prata. Jag mådde alldeles för dåligt! Klockan halv 8 vaknar Micke och kvittrar som en fågel "god morgon älskling" men där låg jag. vaken i 24 timmar, Paralyserad av ett jävligt konstigt mående som inte gick att klä i ord. Jag bara skakade. Flämtandes. Med smärta i njurarna.
 
Micke vill ta mig till akuten men jag får bara fram "Nej. Nej. vill inte" Jag mådde alltså alldeles för dåligt för att orka sätta mig i bilen till akuten. Tanken på det fanns inte på världskartan! Det skulle bara inte gå, jag dog hellre.
 
Micke ringer 1177 utan att jag ens fattar det, även fast han är precis bredvid mig. Sköterskan i luren vill nu prata med mig och jag säger bara "Nej kan inte" Tillslut så försöker jag ändå men jag skakar så mycket att det är svårt att prata, obehagligt hur en kropp kan krampa egentligen och det finns inget du kan göra för att stoppa det! Sköterskan i luren vill skicka ambulans och jag känner bara "men Nej lägg av, sluta överdriv" ambulans?? vafan... Nej tack. Men hon är så bestämd och hon är rädd att jag ligger i diabetes, med tanke på hur extremt mycket jag kissar. Jag fortsätter att vägra en jäkla ambulans och ger tillbaka luren till Micke. Samtidigt ligger jag där och funderar, tänk om det är diabetes? 
 
Vid det här laget har Micke fixat att Maria kan släppa ut hästarna och han har bestämt med sköterskan från 1177 att ambulansen ska komma och mäta mitt blodsocker. Och in stövlar ambulanspersonalen. Där ligger jag och skakar med en kall handduk för ansiktet. Dom hälsar men jag orkar verkligen inte svara. Det är fortfarande svårt att sätta ord på hur dåligt jag mådde. Jag var helt väck! Blodsockret var normalt. tack för det. blodtryck likaså och sån där klämma på fingret visade också bra värden. Det var väl det jag förstod, inte fasen  behövde jag en ambulans för det. Samtidigt var det betryggande att veta att jag är frisk från diabetes!
 
med Vidare undersökning så trodde dem att det är en djävulsk urinvägsinfektion. Att njurarna jobbar febrilt... En del kissar taggtråd, andra har lite muttsvid. Men jag tyckte isåfall att mina symptom är jävligt överdrivna!! Men tydligen, så är det vanligt att man kan bli såhär inihelvetes utslagen. En del kan tydligen bli helt förvirrade osv. Okej normala symptom på en urinvägsinfektion, jag ville inte åka till akuten för det. Och det  behövde jag inte heller. Men de ringde till vårdcentralen som är öppet på helgen och försökte få en tid för mig. Ju längre jag väntar desto värre skulle det bli. sa dom. trevligt tänkte jag och dog ännu mer inombords och kände hur njurarna ruttnade bit för bit.
18:45 fick jag tid på Åsidan till en läkare och när dom åkte så frågade de vad jag jobba med...
Micke pratar med dom och personalen säger "jaha! jobbar du där! Jag är kund där men har aldrig sett dig!"
Kunde fortfarande knappt prata men tänkte i mitt huvud "näe jag brukar vara lite fräshare på jobbet och dessutom inte ha en blöt handduk för ansiktet"
 
Lyckades tillslut efter att dom åkt, att somna. 2 timmar tror jag nog att jag fick till. Jag hade slutat skaka när jag vaknade och kunde sånär prata 👏 mådde fortfarande dåligt och smärtan i njurarna var inget att rekommendera.
 
Grät hela vägen till Nyköping av total orkeslöshet, uppgivenhet och illamående. Satt och blundade med en spypåse i knät.
 
Stackars sköterskan som fick ta prov ur mitt kiss. det var alldeles brunt! och såklart så visade det maximalt med vita blodkroppar och jag fick penicillin. Som tack och lov kunde köpas direkt en lördagskväll på ICAMaxi. 
 
Nu äntligen börjar det bli bättre. är dock fortfarande orkeslös och njurarna smärtar emellanåt. Efter mockning i stallet så sover jag 2 timmar helt slut.
 
Så urinvägsinfektion i min värld önskar jag INGEN. 
 
Jag dricker mycket. kissar ofta. kan inte slarva med det, det straffar sig.
 
så, krya på mig själv!
 
 
 

★ man ska inte tala illa om de döda

 
men snälla säg mig lilla Ingvar hur du tänkte med mitt kök egentligen? för typ 10 år sen så köpte vi ett kök av dig... för 52.000 kr. Av alla företag som finns så valde vi IKEA. Av den enkla anledningen att "det blir ju lätt och smidigt att byta sen om något skulle gå sönder" för på IKEA finns allt. Även om det är utgånget så finns något nytt istället...
 
TJI FICK VI.
 
Luckorna börjar bli slitna så vi gick in på ikea för att beställa nya lådfronter. Lidingö som vi har är utgånget ur sortimentet, helt okej för mig! Så kollar på andra snygga modeller och vi hittar en enkel som passar i detta sketna radhus. Jaha. men åh. så trevligt. dom har gjort om ALLA mått. Så alla stommar vi har är bara att riva om vi ska nya luckor.
 
Vi ringde IKEA för vi tänkte. att. vi måste vara dumma i huvudet. Men han bekräftade bara. Så det visade sig att det är ni som är dumma i huvudet.
 
Hur tänkte du Ingvar? Jag tycker du är en skithög. Du skrattar från graven när vi måste beställa ett helt jävla nytt kök IGEN. 
 
Glöm att det blir från IKEA.

★ harmoni

 
underbar och fantastisk bild. vi har mycket att lära av dessa magnifika djur. fåglar och fjärilar ligger mig oerhört varmt om hjärtat ❤

★ stora porer problem!!

 
fick det här varuprovet från Hälsokost och jag gillar den ta mig tusan! Jag är extremt petig med krämer då jag får utslag av i princip allt. Detta får bli min nya dagcreme och den gamla sedvanliga aloevera krämen från Forever living får vara nattcremen 👌 
 
 
har ni använt sån här svart mask nångång? Tycker den har öppnat upp mina porer något helt enormt! Jag har alltid haft tät hy, inga synliga porer men efter att ha använt denna så ser jag ut som en apelsin i ansiktet. 
 
Så nu är jag på jakt efter en bra kräm som stänger igen dom fula porerna. Har du något förslag på en bra kräm så tipsa i kommentarer 👇👇
 

★ skräckslagen

det är lite lätt kyligt ute. sovrummet Likaså. jag har fått hicka och med min ryggvärk är det mindre skönt att hicka. varför hickar man ens? finns väl ingen som kan förklara vad en hickning beror på? vet du?
 
Linnéa skrämde mig inatt. jag vaknade av en liten skugga som stod och stirrade på mig. jag blev på något märkligt vis alldeles skräckslagen och fick bara fram "hjälp! hjälp- hjälp!" Linnéa  undrade varför?? "vad är det mamma??" då typ vaknade jag fullt ut och ba "åh det är du...puh"  så svårt att förklara vad som hände men stel av skräck blev jag! 😂😂😂
 
för att han är bäst ❤
 
nu ska jag och min hicka försöka sova. om jag inte fryser ihjäl inatt så hörs vi.

★ Ett värdigt slut

 
Min förra häst. Han blev bara 17 år... Han fick kronisk bronkit och hade emellanåt fruktansvärt svårt att andas. Han inhalerade medicin men lungorna var i för dåligt skick, en dag när jag skulle ta in honom från hagen så orkade han inte gå... Där och då fick jag inse att han förtjänar bättre, detta var ovärdigt. Utöver bronkiten så hade han dessutom artros. Han blev gammal så fort, jag hann inte med riktigt. Jag bokade in Ett värdigt slut. De kom 2 st, en veterinär gav honom sprutan som lät honom somna in och slippa allt elände...Mina vänner och jag satt hos honom länge i hagen, där han låg stilla...Det var fruktansvärt, men ändå fint på något skruvat vis. De tog med sig kroppen när vi sagt farväl och han är kremerad och finns kvar hos mig...
 
Jag skulle väldigt gärna vilja pussa honom igen. Jag vill hoppa upp och rida en sista gång... Han var mitt allt.
 
Jag har numera en ny stjärna. Min lilla mupp. Han är 4 år och lite schitzofren. En rolig häst, han har humor och är på alerten. Snäll som tusan och klok som få.
 
 
Han är stor, mycket större än min förra. Jag är på jakt efter en mätsticka om det är någon som har så skrik till!
 
Den här kusen köpte jag utan att blinka! Jag pratade med uppfödaren i telefonen och kände bara hur rätt det var. Vi möttes upp i Uppsala och han blev min. Inga konstigheter, bara så jäkla rätt! Han hade precis fyllt 3 år och var tunn som en plutt. Inte så värst hanterad men otroligt lättlärd. I sommar fyller han 5 år och är numera en inriden biff, så som han har vuxit under denna tiden är galet! Spännande att se hur han ser ut ett par år från nu =)
 
Nu är det Han som är mitt allt. Jag som trodde att jag aldrig någonsin kunde älska en häst igen. Så fel jag hade, han tog mig med storm =D
 
 
 
Jag kan inte leva utan djur. Det går bara inte. Jag har bara en häst, 2 katter och en kanin. Det är på tok för lite.
 
 
 
 

★ bästa vän

den finaste av dom alla. berättelsen om oss kommer snart 😍

★ andlig utveckling

tror ni på andlig utveckling? karma? tidigare liv? universum? änglar? andligt beskydd?  tex:
om Gunvor är livrädd för ormar fast hon aldrig ens stött på någon, kan hon bära på ett trauma om ormar från ett tidigare liv? om Gunvor är gravt överviktig, kan det vara för att hon var elak ont överviktiga i sitt tidigare liv? om Gunvor var rasist, kan hon då födas om till tex jude eller flykting? man skulle kunna säga att synden straffar sig själv.
 
Om du stampar i livet och låter bli att utvecklas, så ser du heller inte det positiva, det fina och ljusa i ett liv. du ger inte själen näring utan det blir tvärtom, du piskas av motgångar för att väcka dig ur blindheten, tunnelseendet och tjurigheten. framgång föds av ljus och positivitet, öppna ditt hjärta och kärlek kommer till dig. om allting är skit och piss så är det för att du har valt det, du har kommit dit på eget bevåg och det är du som måste obducera dig själv och hitta orsaken till elände. ingen annan kan ge dig rikedom och lycka. hälsa och kärlek. bara du. 
 
om du nu väljer livet, ljuset och kärleken så får du ju liv, ljus och kärlek tillbaka. du ger själen näringen, ingen annan. du utvecklas bit för bit och Belöningen är här. kan det vara så att du då klättrar på livets stege? att liv för liv leva ett bättre för varje gång så kommer varje nytt liv bli mer och mer fantastiskt. om du inte gör detta, utan trampar runt och kommer ingenvart så kommer nästa liv inte att bli bättre. du skickas ner igen för att fortsätta lära dig. gör om gör rätt?
 
har vi guider som viskar i vårt öra? är vi öppna för tecken? tyder vi våra drömmar? eller tycker ni att det är svammel och kvacksalveri? vad tror ni på isåfall? 
 
jag tror iallafall på något större och bättre. någon mening måste finnas. öppna hjärtat och ta emot kärlek. ge tillbaka kärlek. klättra på Livsstegen så kommer vi snart att komma fram till livets stora mening. var god. döm ingen. var tacksam och ha ett öppet hjärta. känn kärlek, ge kärlek. 

★ herregud

jag har inte bloggat på 6 år...när man går igenom gamla inlägg så blir jag väldigt nostalgisk. hänförd över gamla bilder på barnen och deras utveckling. Stor skämskudde över vissa inlägg och mitt sätt att tänka och agera på "den tiden" . otroligt mycket har hänt sedan mitt sista inlägg år 2012. Anledningen till att det blev mitt sista inlägg var för att jag kröp in i mitt skal och gömde mig från världen. sa upp bekantskapen med vänner, betedde mig illa mot många och avskydde liv och arbete. kan stolt säga att jag idag är en helt komplett ny människa. efter kollapsen 2014 har jag programmerat om min hjärna totalt. frågan är... ska man börja blogga igen? för sin egen skull? skulle någon vilja läsa? fast spelar det egentligen någon roll?

RSS 2.0